AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

Meclisten notlar

Meclisten notlar

Bilecik Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı göreve seçilmesinin ardından ilk kez bir meclis toplantısına başkanlık etti. Yoğun gündeme rağmen iyi bir yönetim sergiledi. AK Parti ve MHP gruplarının çekimser kaldığı gündem maddeleri üzerinden siyaset yapmaya çalışması biraz havada kaldı. Hatta Semih Şahin’in tarzını hatırlattı. Umarım Semih Şahin’in meclisteki davranış ve tutumlarını kendisine rol model yapmaz.

CHP’li belediye meclis üyesi Ali Olcay’ı Semih Şahin’e yönelik muhalif kararları ile tanıyoruz. Özellikle imar ve borçlanma konularında parti grubundan farklı oylar kullanmış bir isim. İmar konularındaki hassasiyeti ile bilinen Ali Olcay, Melek Mızrak Subaşı’ndan boşalan imar komisyonu üyeliğine seçildi. Bakalım neler olacak hep birlikte göreceğiz. 

İller Bankası’ndan kullanılacak toplamda 40 milyon TL’lik kredi için meclisten yetki istendi. CHP ve İYİ Parti grupları yetkiyi verdi. Cumhur İttifakı ise çekimser kaldı. AK Partili Hasan Cinit belediyenin kasasında 17-18 milyon TL civarında bir nakit olduğunu ve bu paranın kullanılarak daha az borçlanmaya gidilmesini teklif etti. Başkan Yardımcısı Özgür Algın’ın Hasan Cinit’e verdiği cevap ise “Buyur burdan yak” dedirtecek cinstendi. 

Şöyle ki; Bilecik Belediyesi İller Bankası’ndan kullanacağı kredi için yıllık yüzde 12 faiz ödeyecek. Kasadaki para ile devlet tahvili satın aldığında ise yıllık yüzde 19-20 civarında faiz kazancı sağlanıyor. Yani ucuz kredi ile borçlanılıp yüksek faiz kazancı ile paradan para kazanılıyor. Bu durum kimine göre fırsat kimine göreyse handikap. Niyetim bu durumdan bir haklı veya haksız çıkarmak değil, herkesin hesabı kendine göre. 

Maalesef memlekette durum bu halde. 

Kalın sağlıcakla…

Bu yazı toplam 3437 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR