ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

MESCİD-İ AKSA, AKSAYAN MÜSLÜMANLAR

MESCİD-İ AKSA, AKSAYAN MÜSLÜMANLAR

Mescid-i Aksa Müslümanların kıblgâhı Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)Efendimizin Mirac´a çıktığı mekan.

Yahudilerin hedefi Mescid-i Aksa´yı yıkmak. Müslüman devletlerin başına sarılan belalar boşuna değil hepsi bir plan dahilinde. Osmanlı´yı yıktılar, onlarca devlet kuruldu. O kurulan devletleri de parçalaya parçalaya küçük küçük devletler kurmaya çalışıyorlar. Küçültecekler ki kuvvet olmaktan çıksınlar. 

IŞİD denen örgüt İslam için cihad yaptığını söylüyor. Ne biçim cihadsa bu hep müslümanları öldürüyor Mescid-i Aksa´nın içinde bombalar, silahlar patlatan İsrail´e IŞİD hiç tepki göstermiyor. 

Kamuoyu baskısı bir sel gibidir, onun baskısına hiçbir güç dayanamaz. Yeterki bu gücü kullanmasını bilelim. Yahudilerin Mescid-i Aksa´ya ve orada yaşayan, ibadet eden Müslümanlara yaptıkları zulme elbette tepki gösterelim. Ama nasıl? Askeri bir güç devletimizi ilgilendiren bir konu. Sadece sokaklarda yürümekle işimizi tam görmüş olamayız. Mescid-i Aksa´ya yapılan çirkin saldırıyı kınamayan ulusal basını okumayalım. Yahudi kuruluşu olanlardan aksata yapmayalım. Mescid-i Aksa´da mücadele eden müslüman kardeşlerimize yardım toplayan kuruluşlara destek olalım. Dualarımızla yanlarında olalım. 

Türkiye´yi 3 yıldır Suriye ile savaşa sokamayanlar kudurmaya başladılar. Petrol sahalarını elde etmenin telaşındadırlar. Ortadoğuyu karıştıranlar menfaat kavgasınada düşebilirler. Petrolü sadece ABD´ye bırakmak istemeyen İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya kavgaya tutuşabilirler. ABD, İngiltere aynı kulvarda hareket etsede, Fransa, Almanya ayrı ayrı bir güç Rusya ayrı bir güç olarak petrol sahalarını ele geçirmek için çarpışabilirler. 

Türkiye, Barzani ile anlaştı, Kuzey Irak petrolünün satılmasına yardımcı oldu. Bunu hazmedemeyen batı ve ABD hem Tükiye´yi karıştırmayı hemde Irak ve Suriye´yi karıştırdılar. Kuzey Irak petrolünü Türkiye üzeri haricinde bir yerden yol açmak için Kobani olaylarının başlatıldığı iddia ediliyor. Uzmanlar Kobani üzerinden Akdeniz´e yol açılmak istendiği ileri sürüyorlar.

İsrail, Suriye ve Irak´ta yaşanan olaylara hiç sesini çıkartmıyor. Müslümanın Müslümanı öldürmesi işine geliyor. Müslümanlar ne kadar azalırsa o hedefe ulaşacağını hesaplıyor. 

Osmanlı´nın bir onbaşı ile idare ettiği toprakların bugünkü haline bakın. Dualarımızla Allah´tan yardım isteyelim. Düşmanın malını alarak destek olmayalım.  

Bu yazı toplam 1244 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR