ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

MUHALEFET SEÇİMLERE HAZIR DEĞİL

MUHALEFET SEÇİMLERE HAZIR DEĞİL

Son anayasa değişikliğiyle idari sistemde Başbakanlık kalkıyor, başkanlığa geçiliyordu. Tatbikatına 2019 yılı seçimlerinden sonra başlanacaktı. İki sene beklenecekti. Böyle önemli bir değişiklikten sonra 2 sene çok uzun zamandı ve beklemeye tahammül gösterilmedi erken seçim kararı geldi.

Erken seçim kararına “hodri meydan” diyerek cevap veren ana muhalefet ve diğer irili ufaklı muhalefetinde hazır olmadığı görüldü. Seçimlere 54 gün kalmasına rağmen çatı aday çalışmaları başarısızlıkla sona erdi. “Ben ülkeyi yönetmeye talibim” diyen ana muhalefet ve lideri Kılıçdaroğlu CHP liderliğini daha önemli gördüğü için başkanlık seçimlerine aday olmuyor.

İP’e 15 vekili gönderme işine “demokrasiyi kurtardık” diyor. Özrü kabahatinden büyük türden açıklamalarla seçimlerde milletin vereceği cevabın ağır olacağını düşünüyorum. İP ise 15 vekilin hediye olarak verilmesini milletin hoş karşılamayacağını düşündüğünden teşekkür bile etme gereğini duymadı.

Muhalefet “Tayyip Erdoğan’ı düşürelim de memleket idaresini sonra düşünürüz” politikasının sonunun iyi olmayacağını millet görüyor. Erdoğan’a bir fazla sarılıyor.

CHP’de ben bu yazıyı kaleme aldığım saate kadar henüz milletvekili aday adayı müracaatı olmamıştı. Erdoğan için “Tek adam” iddiasında bulunan CHP’liler tek adam pozisyonunda olduklarını görüyorlardır heralde.

Osmaneli’de göçen köprü, Yaşar Tüzün’ün ilk milletvekili olduğu dönem de yaşanmıştı. Yeni köprü yapımı biraz gecikince Tüzün yıkılan köprünün olduğu yerde hükümeti topa tutmuştu. İlimizde Yenişehir yolu, hastane inşaatı yıllarca gecikti aynı muhalefeti görebildik mi? Her konuda iktidarı suçlayanlar gündem meydana getirmeyen muhalefeti neden eleştirmiyorlar. 

Kılıçdaroğlu yeni seçilecek başkanda "Her şeyden önce tarafsız olmalı, herkesi kucaklamalı, yargı sisteminde hukuka ve parlementer demokrasiye dönüşünü sağlanmalı.

Ekonomiyi bilmeli, bir başarı öyküsü olmalı ve kavgadan yana taraf olmamalı" diyor.

Eskisi gibi sigorta hastanelerinin ayrılacağı ilaç alma kuyruklarını hortlatacak başkan istediklerini söylemeyi unutmuş olmalı.

 

Bu yazı toplam 1923 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR