ALİ ERDAL

ALİ ERDAL

TARİHE NOT DÜŞÜYORUM

TARİHE NOT DÜŞÜYORUM

Bilecik belediye başkanlığı istifa ile boşaldı. Tabiî olarak bütün Bilecik’i, yerine kimin belediye başkanı olacağı merakı sardı. Ve hemen hemen herkes bir ismi telâffuz etmeye başladı: Av. Kadir BAYRAK… İldeki en yüksek Ak Parti yetkilisinden delegelere kadar bir telefon ve mesaj trafiği bu ittifakı umumileştirdi.

Kısa süre içinde sadece parti içinde değil partili partisiz herkes BAYRAK üzerinde ittifaka vardı. Bunu da mahallî basın dile getirdi. Gazetemizde çıkan bir haber, bu habere yapılan yorumlar ve bu haberin tasvibi bu ittifakı tespit etti ve belge haline getirdi:

“Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın milletvekili adaylığı için istifa etmesinin ardından şimdi gözler kimin belediye başkanı seçileceğine çevrildi. Kamuoyunda konuşulan bazı isimler olsa da AK Parti Belediye Meclis Üyesi Av. Kadir Bayrak isminin diğerlerine göre oldukça ağır bastığı öğrenildi.

Bilindiği üzere, Selim Yağcı’nın istifasının ardından Meclis 1. Başkanvekili Şadan Turhan başkanlığa vekâlet edecekti. Ancak Şadan Turhan’ın Umre’de olmasından ötürü vekil başkanlık görevi meclis 2. Başkan vekili Şükrü Selöz’e verildi.

Gelinen süreçte, Vali Tahir Büyükakın tarafından belediye meclisi toplanacak ve gizli oylamaya ile başkanlık seçimi yapılacak.

Kulislerden gelen bilgilere göre, meclis üyeleri ve parti yönetimi içerisinde Kadir Bayrak ismi üzerinde uzlaşı olduğu iddia ediliyor. Başkanlık için konuşulan başka isimler olsa da Kadir Bayrak’ın en güçlü aday olduğu öğrenildi.” (Sakarya Gazetesi, 30.04.2018)

İstifa ile boşalan başkanlığa, belediye meclisi, üyeleri aralarından birini seçecek. Biliyorsunuz, Ak Parti’de bu neviden kararları, temayül yoklamasından ve mülâkattan sonra genel merkez veriyor.

Partili partisiz hemen herkesin katıldığı bir “konsensüs” bir çalışma yapılmadığı halde Bilecik’te gerçekleşti. Umarız Ak Parti bu tabiî ittifakı; cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminden önce heder etmez.

Bu yazı ile hem memleketimin ittifakını dile getirmiş, hem tarihe not düşmüş oluyorum. Hayırlı olsun.

 

Bu yazı toplam 7365 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ALİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR