FERRUH ERDOĞAN

FERRUH ERDOĞAN

NASIL BİR BİLECİK? PLANLI, SÜRDÜRÜLEBİLEN KALKINMAYA DAYALI OLAN!

NASIL BİR BİLECİK? PLANLI, SÜRDÜRÜLEBİLEN KALKINMAYA DAYALI OLAN!

"Plan uygulama ilke ve araçlarının tanımlanmasında ortaya knulan sistem yaklaşımı sürecinde, karar hazırlıkları kararların alınarak planlanmaya aktarılması ve üretilen planların uygulanmaya geçilmesinde oluşan ve birbirinden kopmaksızın devam etmesi gerekn süreç tasarımı kapsamında ÜÇ TEMEL AŞAMA tanımlanmıştır"

"Yapılan güçlü ve zayıf yanlar, fırsat ve teklifler değerlendirmesi"

"Yukarıda açıklanan GZFT" başlıklarındaki durumun çerçevesinde geliştirilen politika ve stratejik yaklaşım ilkeleri doğrultusunda ANA stratejilerinin saptanmasını,"

"Uygulama yol haritası üretmek üzere ANA stratejilerinin açılımlarının ve araçlarının tanımlanmasını sistematik bir süreç oluşturacak şekilde bir araya getirmektir"

"Yukarıda belirtilen özet plan, plan açıklama raporunun başlangıucında yer almaktadır ve plan yazılımı "İL ÇEVRE DÜZENİ PLANI" adı altında üç bölümden oluşmaktadır.

1- AÇIKLAMA RAPORU 2-HÜKÜMLER (Uyulması gerekn kararlardır) 3-EYLEM PLANI

Bilecik il bütün için hazırlanan bu "PLAN" 2009 ocak ayından bu yana, İL ÖZEL İDARESİ sorumluğu altında yönetim ve yetkileriyle, YASA gereği devam etmektdir. Bozüyük belediyesince açılan İDARİ dava "konusu" SULH yoluyla uzlaşmaya bağlanmasında HIZLI davranılmaktadır. AKSİ halde, çok hızlı DEVAM eden "BİLECİK"in tamamında hiç beklenmedik KENTLEŞMESİ, sanayileşmesi, eğitimi, sağlığı, ulaşımı, tarımı, turizm çalışmalarında tümüyle sürdürülebilir kalkınmanın tamamında yer alan ilkeler "yok" sayılacaktır. Nedir bu? "ANA TEMEL" ilkeler; EKONOMİK-EKOLOJOJİK ve SOSYAL dengeli bir kalkınma! Sonucun ne olacağını biliyormuyuz? HAYIR! Eğer ekonomik-ekolojik dengeye dayalı SOSYAL bir PLANI yok sayarsanız 15-20 yıl içinde iç içe geçmiş ÇARPIK, yerleşme ve kentleşme ile SORUNLAR yumağı içinde kalırız ve hiç bir Vali ve Belediye Başkanları, meclislerin üyeleri tüm kamu ve sivil kuruluşlar meslek örgütleri vb hiçbir özel tüzel kamu kurum ve kuruluşları KENTLEŞMEDEKİ SANAYİLEŞMEDEKİ YERLEŞİMDEKİ çarpıklığa yanlışa vehatalara çözüm bulamaz. Gelin ortak akılda buluşalım. Benim aklım demeyelim, bizim ortak aklımız diyelim.

Neler mi oluyor? Bir kulak verelim!

*Bilecik il bütünü "ÇOK HIZLI BİR SÜREÇ İÇİNDE" üç yüz bin nüfusa doğru yürümüyor, koşuyor

*Bö3ge hastanesi ÜNİVERSİTEMİZİN 300 gün içinde "DEV" bir KAPÜSE dönüşmesi, adliye sarayı, otogar, hızlı tren garı, yeni toplu konut alanları, bölünmüş yolun tam anlamıyla hizmete açılması 15 Mart 2011’den itibaren hızlı trenin deneme seferlerine başlaması, OSB’lerde hızlı çalışmalar ve arırmaların devreye girmesi, tarımda, turizmde yeni fabrikalara yer bulunması, REGRASYON alanları, Peliözü göleti düzenlenmesi yeni gölet ve barajların devreye girmesi, Karasu deresini DSİ Derince ıslahı devam eden (belediye + iller bankası) su şebekeleri, enerji nakil hatları ve şebekelerin yenilenmesi vb onlarca daha yatırım ve yerleşke için PLANLAMA ve PROJE yapılımları...Küçük sanayi, stadyum, otogar, hızlı tren garı, bağlantı yolları ... sayamadığım diğer, yol, turizm, eğitim, tarımsal, sanayi, sağlık, sosyal, sportif, konut, üretim çalışmaları, yatırım ve himetler manzumesi...

*Bütün bu çalışmalar, yatırım ve hizmetlerin PLAN içinde olabilmes 1/25000’lık 1/5000 ve 1/5000’lik Nazım-uygulamalı planlar üzerinde yerleşmez ve işlenemezse, mevzii imar ve parça-parça kararlarla alınırsa, ARAZİ kullanım planları tamamlanıp bir bütün olarak plana işlenmez ve karar-hükümleri plan raporlarına uyulmassa, " AB" ile uyum yasalarındaki, mevzuattaki hedefi tutturamayız. "EVET" Bilecik’in yönetimde sayın büyüklerimiz, Bozüyükle plan konusunu halletmeliyiz. Planın başına geçip, Tematik paftaların yüzbinlik ölçülerini, Nazım plan ve uygulama planlarına çevirmelisiniz! İller bankasıyla tüm belediyeleri yuvarlak masada birleştirip en kısa zamanda bir protokol-sözleşmesiyle mücavir alanlarınızı "PLAN"a bağlamalısınız! Kim kiminle yapacak gerekirse toplu ihale edilmesi düşünülebilir. Yan yana gelerek hiç ortak sınırları, mesela ve sorunlarını "PLAN" ilkeleri içinde bir tek oturum yaparak konuştumu? Belki kapalı kapılar arkasında olmuştur, ama biz tarafsız neden duymadık? UYANIN! BİLECİK’li tm sorumlu kurum, kuruluş ve kişiler. Bu planı yok saymanız veya var olduğunu bilip ciddiye almamanız bize çok ciddi tarihi bir mubal sorumluluk yüklüyor. Tecrübemle, yadaşıdlarımla belirtiyor, uyarıyorum. Yarın bile çok geç olabilir!

İki kişi bir araya geliyor, Adliye Sarayıı, Bölge Hastanemizi kuruyor! Var mı böyle bir lüksünüz? Bu ve buna benzer yatırımlar trilyonlar tutuyor. Bakın bölünmüş Mekece-Bozüyük karayolu 100 milyon dolarla başladı konuşulmaya... Öğrendik ki tamamı bir katrilyonu buldu! Duydunuz mu? Ne oldu bu yol, önce güzergah değiştirildi. Merkez Yeniköy-Kızıldamlar üstünden devam eden yeni güzergaha geçiyordu. 2009 ilk koordinasyon toplantısında bizzat Valimiz ifade etti. Sonra yeniden şimdiki güzergahına getirildi. Ne far ettiğini ben belirtsem inanmazsınız. Uzmanlara sorun öğrenin, ben biliyorum.. Hızlı tren, Bileik’ten geçişi 140 küsür km. Tünel 17 km viyadük üstü gidiş dönüş yolu yaklaşık Bilecik geçişi bir katrilyon lira. Bu paralar daha kazanılmadı, hepimize geleceğimize borç yazıyor!

"Plan" acele organizasyonunu bekliyor. Özel İdare Genel Sekreterliği, Valilik, Merkez Bilecik Belediyesi, Bozüyük Belediyesi ve diğer belediyeler temsilen seçilmişler ve Başta İl Genel Meclisi olmak üzere plan koordinasyon toplantısı yapılması görüşündeyim. Planda deneyimli, planı yapanlar, yaptıranlar bir araya getirilmelidir. Bayındırlık Bakanlığı Tapu Genel Müdürlüğü uyandırlamı plito projeye uzaktan kumandalı duruş sergilenmelidir. Sayın Valim, Sayın Selim Yağcı Başkan, Sayın H. Hüseyin Çelik, Sn. Halis Salbant ve seçilmiş kardeşlerim. Tarihi görev sizi bekliyor. Atalarımız Şeyh Edebali, Dursun Fakıh Başlarında Ertuğrulgazi ve Osmangazi sizlere Ey Oğlu... hitabesiyle sesleniyor. Ortak akıl beklerseniz katılımlar olacaktır.

Bu yazı toplam 574 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
FERRUH ERDOĞAN Arşivi
SON YAZILAR