ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

NE ÇOK ŞİKAYETÇİ VARMIŞ

NE ÇOK ŞİKAYETÇİ VARMIŞ

Geçen hafta Bozüyük Devlet Hastanesinin iki ayrı tepede oluşundan dolayı ilçe halkının şikayetlerini dile getirmiştim.

Hafta sonuna kadar gelen şikayetleri yazmaya kalsam değil bu sayfa gazetenin tamamı dolar.

Hep aynı şikayet “Hasta halde iki hastane arasında git-gel yaşıyoruz. Bazen günde 2 veya 3 kere, iki hastane arasında mekik dokuyoruz. Sadece dolmuş parası vermekle maddi kayba uğramakla kalmıyoruz, zaman kaybıyla sağlığımız bozuluyor. Bu böyle ne kadar devam edecek. Yetkilileri bu çileye son vermeye davet ediyoruz. Yoksa hemşerimiz Milletvekili Fahrettin Poyraz'ın bize iki tepe arasında git-gel yaşatmasını kıyak mı görüyor?”

Bozüyük'lü hastaların en çok şikayet ettikleri konulardan biri de “Yeşilkentte yatan hastalar film ve ultrason için diğer hastaneye gönderiliyoruz. Hasta olmasak hastanede yatmayız. Gidiyoruz normal hastalar gibi sıra bekliyoruz. Yatan hasta 1-2-3 saat neden sıra bekliyor. Hastalığı daha da artsın diye mi?..”

Yatan hastalardan bir şikayette şöyle; “Yatan hastalar için araba tahsis ediliyor. Kaç hasta var ise aldığı kadar biniyoruz. Film ve ultrason da sıra bekliyoruz. Giden hastaların tamamının işi bitmeyince araba kalkmıyor. Sabahleyin giden hastalar öğleyi buluyor. Şoför yemeğe gidiyor, bir de şoförün gelişini bekliyoruz. Aynı durum öğleden sonraları da oluyor. Diyelim 5 hasta gitti 2 hastanın işi sona erdiğinde neden geriye götürülmüyor? Hasta ağırlaşsın mı isteniyor?”

Diğer bir şikayet konusu ise nöbetçi eczanelerle ilgili. Yeşilkent'te veya karşı taraftaki hastane kısmında nöbetçi olan eczaneye gece ve tatil günleri gidip gelmekte sıkıntı yaşadıklarını, şehir içinde oturanlar hastane civarındaki eczaneler nöbetçi olduklarında arabası olmayanlar için çaresiz kaldıklarını söylüyorlar. Gece ve tatil günleri için şehrin durumuna göre nöbetçi eczane açılmasını istiyorlar.

Türküde, “Bir of çeksek, karşı ki dağlar yıkılır” diyor. Bir yazıyla Bozüyük Devlet Hastanesi'ne dokunalım dedik, “Of” diyen ağzını açtı şikayetler yıkıldı kaldı.

BİLECİK DEVLET HASTANESİ YERİ

“Aklın yolu birdir” diye boşuna söylememiş. Dokuz ay gecikmeyle de olsa yeni yapılacak devlet hastanesinin yeri aynı yerine yapılması şeklinde kararı alındı. Kararın bu yönde alınmasına sevindim. Bu şekilde olmasını da müteaddit yazılarımda belirttim. Karar geciktirilmeseydi şimdiye kadar inşaatın yarısı yapılmış olurdu. İlimiz için hayırlı bir karar alındı, inşallah hayırlı olur. Doğru verilmesine vesile olanlara teşekkür ediyorum.

YEMİN MERASİMİ ve KAPALI PAZAR

Cumartesi günkü gazetemizde, Cuma günü acemi erlerin yemin merasimi sebebiyle asker yakınlarının araçları yaya kaldırımlarını bile işgal ettiğini yazmıştık.

Şehir merkezinde otopark sıkıntısı yaşıyoruz. Aynı durum Bozüyük içinde geçerli. Sayın Başkanların acilen otopark işini çözmeleri şart oldu.

Gelelim yine Cuma günkü yemin merasimi dolayısıyla yaşanan araç parkı işine. Ana yol ile kapalı pazar yeri 150 metre mesafede. Her iki kapalı pazar yeri boş duruyor. Belediye, Emniyet Trafik Şubesi ekibiyle beraber hareket ederek yemin merasimi günleri pazaryerlerini otopark yapabilir.

Birkaç görevli ile bu iş halledilir. Cüzi bir miktar ile hem görevlilerin parası ödenir hem de Belediyeye şehir içinde yapacağı bir otopark için az da olsa para sağlanır. Gelen misafirlerin arabaları garanti altına alınmış olur. Yabancılara karşıda otoparkı olmayan şehir görüntüsünden kurtulmuş oluruz.

Ben bir sakınca görmüyorum. Eğer yetkililerde görmüyorsa bir daha ki yemin merasimine hazırlıklı olsalar...

 

TAŞI GEDİĞİNE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin “...1983'ten beri şeref duyduğum okulun bir öğrencisi olarak diyorum, 30 tane kurultay yaşadık. O kurultaylarda, hiçbirimizin hafızasında Türkiye'nin geleceği ile ilgili kalan anılar yok”

Ben demedim.

TAŞI GEDİĞİNE

Süleyman Demirel Aydın Menderes'in cenaze törenine katılmadığı için bir gazete haberi “Demirel'den vefasızlık olarak vermiş.

Adam 40 yıl siyasi olarak milletin başında durdu yine de millete vefasızlık yaptı, Mendereslere mi yapmayacak...

Bu yazı toplam 1143 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR