ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

OLAYLARA BAKIŞ

OLAYLARA BAKIŞ

BOZÜYÜK HALKI NEDEN HABERDAR DEĞİL?

Yazıma bir düzeltmeyle başlıyayım. Geçen Bozüyük'le ilgili yazımda Ahmet Bülbül isimli şahsın istifasını Bozüyük Belediye Meclis üyeliğinden istifa etti olarak yazmıştım. Okuyucularım beni "Ahmet Bülbül Ak Parti Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti" diye uyardılar. Beni uyaranlara teşekkür ederim. Okuyucularımdan da özür dilerim.

Başkan Berberoğlu ile AK Parti teşkilatı arasındaki huzursuzluğu tahminen dört ay evvel milletvekili Fahrettin Poyraz basına yaptığı açıklamayla kamuoyu haberdar oldu.

Poyraz açıklamasının bir yerinde "Ahmet Berberoğlu Ak Partiye geçmesinin ardından yanlışlıkların düzeltilmesi noktasında büyük çaba sarfettik ancak yanlışlıklar devam etti..." diyor. Yanlışlıkların neler olduğunu açıklamıyor.

Poyraz açıklamasında Berberoğlu'yla ilgili iddialar doğru çıktığı takdirde parti disiplin kuruluna verileceğini ve kesin ihracının söz konusu olabileceğini söylenmişti.

Aradan bunca zaman geçmesine rağmen henüz disiplin kurulundan bir karar çıkmış değil. Berberoğlu ve danışmanı yaptığı açıklamalar ile Ak Parti Genel merkezinin olaylara milletvekili Poyraz gibi bakmadığını açıkladılar.

Milletvekili şu ana kadar Berberoğlu'nun 16 yaşındaki oğlunun temizlik şirketinin C180 mercedesine bindiğini suç olarak göstermesinin haricinde delilli ağır bir suç ispat etmiş değil.

Sadece "Sindiremediğimiz bir çok olay var, ancak hukukun üstünlüğüne olan inanç ve güvenimizle susuyoruz..." diyor.

Milletvekili kamuoyunda konuşulanları ve Berberoğlu'nun danışmanının geçen gün yaptığı basın toplantısında Belediyeye alınan ayakkabı ile bir arsa satışıyla ilgili ucundan kenarından dokunduğuna hiç temas etmiyor.

Her iki tarafta savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladılar. Belediyede 25 gündür İçişleri Bakanlığı müfettişleri inceleme yapıyor.

Milletvekili bir açıklamasında (Berberoğluyla ilgili basın açıklamasında) "üzerimize pislik bulaştırmaya çalışanlara da ellerinde varsa bir şey hodri meydan diyoruz. Şu iyi bilinsin ki Bilecik'te, Türkiye'de yolsuzlukla gücümüzün sonuna kadar mücadele edeceğiz" diyor. Berberoğlu'yla böyle bir iddia var diye mi mücadele ediliyor. Böyle bir mücadele kim adına yapılıyor, elbette Bozüyük halkı adına. Bu mücadelenin sebeplerinden Bozüyük halkı neden haberdar değil?

Bozüyük Belediyesinin Ak Partili Meclis Üyeleriyle ilgili de iddialar susarak geçiştirilecek cinsten değil. Sayın Poyraz kamuoyunda konuşulanları duymamış olamaz. Neden yalanlamıyor? Onlarla ilgili müfettiş istenmiyor? kamuoyuna karşı iddialar doğru çıktığı takdirde Berberoğlu'na gösterdiği tepkiyi göstereceğini söylemiyor. Halbuki Berberoğlu'na müfettiş raporlarından evvel açıklamalar yaptı. Aynı tepkiyi neden meclis üyelerine göstermiyor? Elbette ileri sürülen iddialara inanmadığından. Doğru çıkarsa "Herkes yaptığının cezasını çeker" diyerek kenara çekilirse olur mu? Olmamalı! Kamuoyundan özür dilemeli, siyasette yanlışlık yaptığını kabul etmeli.

Berberoğlu partiden atılır mı? Olabilirliği ne kadar mümkünse atılmaması da o kadar mümkün. Atılsada Ak Partili meclis üyeleriyle ilgili iddialar temize çıkmış olmaz. Bu böyle biline!..

Bu yazı toplam 1177 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR