ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

OLAYLARA BAKIŞ

OLAYLARA BAKIŞ

Bende bu durumu anlayamıyorum ya!

Milletin gözünü Özal açtı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iktidarı Türk milleti lehine aldığı kararlarla refah seviyesi yükseldi.

Başbakan Erdoğan'ında zaman zaman şikayetçi olduğu bürokrasi engelleri olmasa daha da çok yol kateteceğiz.

Hızlı tren yolu çalışmaları dolayısıyla Sayın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım sık sık ilimize geliyor. Geçtiğimiz hafta yine ilimizdeydi. Sayın Bakan'ın ilimize gelmesinden elbette memnun oluyoruz. Sadece ilimizin sorunları dolayısıyla gelmiyor. Bölgenin ve hatta Türkiye'yi ilgilendiren çalışmaları takip etmek için geliyor. Türkiye'nin başkenti her ne kadar Ankara olsa da ülkemizin kalbi İstanbul'da atıyor. İstanbul'a gelen her yol kalbin atardamarı, bu damarlarda tıkanıklık olursa kalp çalışmaz olur. İşte kara, deniz ve demiryolları rahat çalışmalı ki İstanbul rahat çalışmalı. Bunların hepsi de Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım'a bağlı.

Bakan Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın her kabinesinde yer alan, hatta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında bile ekibinde yer alanlardan. Başarılı bir Bakan olduğunu kabul etmemek elde değil.

Gerek otoban yapılırken ve gerekse hızlı tren çalışmaları sırasında mağdur olan vatandaşlarımız oldu. Gerek bizde ve gerekse diğer basın mensubu arkadaşlarımızın gazetelerinde görülen aksaklıklar yazıldı. Bir kısmı giderildi, halende otobanda devam eden şikayetler var.

Hızlı tren çalışmaları dolayısıyla her ay Bilecik'e geleceğini söyleyip birkaç ay gelen, işleri sebebiyle 2 ay erteleyen Bakan Yıldırım geçtiğimiz hafta tekrar geldi. Bakan Yıldırım basına kapalı toplantılarıdan sonra basın mensuplarına açıklamalar yapıyor, sorularını dinliyor.

Basın mensupları ilk geldikleri aylarda "Sayın Bakanım Pazaryeri ilçemiz Ahı Dağı ne zaman yapılacak diyor. Seçimlerden evvel ilçemize gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakanı Faruk Çelik yapılacağını vaat ettiler ne zaman başlanacak" diye soruyor. Sayın Bakan böyle bir konuyu ilk defa duyuyormuş gibi davranıyor, yanındakilerin kısık bir sesle uyarmasıyla yuvarlak bir cevapla geçiştiriyor.

Yine Bilecik Merkezi otobana bağlantı yolu projesi soruluyor, net bir cevap almak mümkün olmuyor.

Yenişehir, Söğüt yollarıyla ilgili soruyorsunuz, "....... bu kadar yatırım yapılıyor, bahsettiğiniz yollar bizim için hafif kalıyor..." diyor.

Hızlı tren çalışmaları sırasında vatandaşın arazilerine zarar verildiği, firmaların esnafa borç taktığı soruluyor, Sayın Bakan'ın hiçbir şeyden haberi olmadığı anlaşılıyor.

Bende bu durumu anlayamıyorum ya!

Bu yazı toplam 1506 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR