ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

OLAYLARA BAKIŞ

OLAYLARA BAKIŞ

BAKALIM ZAMAN NE GÖSTERİR

Ak parti Bileick İl Teşkilatı'nın son İl Divan toplantısında bir konuşma yapan İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş yaptığı konuşmada, "Kağıt oynuyorlar, chat yapıyorlar,  böyle bürokratlarla işimiz olmaz. Ya tayin istesin, yada bıraksın gitsin. Bu zamana kadar bu konuya hiç değinmemiştim. Ben arkadaşları son kez uyarıyorum. Milletin şikayeti bize gelmeyecek. Ölçü, millet memnuniyeti. Hangi makamda olursan ol bu millete hizmetkar olacaksın. İstemiyorsan çekip gideceksin" dedi. 

Evvelce birçok defa Ak Parti döneminde Bürokrasinin altın devrini yaşadığını defalarca yazmıştım. Benim bu teşhisim tutmuş olmalı ki günlerce bürokratik engeller yüzünden işini göremeyen hemşehrilerimiz beni gördüğünde, "Altın devrini yaşayanlar yüzünden çekmediğim kalmadı..." diye şikayetlerini anlatmaya başlıyorlar. Hatta bir vatandaşımızın yaşadığı olayı dile getirerek, "Bürokrasi altın devrinden elmas devrine geçti" bile demiştim.

Son zamanlarda bürokrasinin yaşadığı altın devrini yazmaz oldum. Sebebiyse laf yalama oldu. Yazıyorsun, haber yapıyorsun, onca uğraşıp belge koyuyorsun kimseden cevap gelmiyor. Ne yapılması gereken yapılıyor, ne de yazıma karşılık yapılan incelemelerle "haber veya köşe yazınızda ileri sürdüklerinizin aslı olmadığı anlaşılmıştır" cevabı veriliyor. 

Şikayetler o kadar ayyuka çıkmış olmalı Ak Parti İl Başkanı bile isyan etti. Sayın Kurtulmuş İktidarda olan bir partinin İl Başkanı. Şikayetten çok gerekeni yaptırabilecek bir güce sahip. 

Geçen yıl Bilecik Belediyesi marka şehir olma yolunda bir halka açık oturum düzenlemişti. Bende konuşmacıydım. Konuşmamda İktidarda olan partinin Belediye Başkanı şehrimizi nasıl tanıtabiliriz diye toplantı yaptığını, şehrimizi yönetmekle görevli İl Müdürlerimizin 5-6'sı hariç toplantıya katılmadıklarını söylemiştim. Aynı toplantıyı sonuna kadar takip eden sayın İl Başkanı Kurtulmuş yaptığı konuşmada benim konuşmama hak verdiğini ve "Gereğinin yapılacağını" söylemişti.

Gereği mi yapılmadı yoksa verilen sinyali takan mı olmuyor, bu sene aynı toplantının Belediye 2.sini yaptı. Katılan İl Müdürleri sayısı onu geçmedi. Bakalım zaman ne gösterir.

Bu yazı toplam 1236 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR