FERRUH ERDOĞAN

FERRUH ERDOĞAN

ÖNEMLİ KONULARA TARİH DÜŞMEK! BİRAZ DA DEMOKRAT OLMAK

ÖNEMLİ KONULARA TARİH DÜŞMEK! BİRAZ DA DEMOKRAT OLMAK

İlimizde ümitle başlanarak PİLOT UYGULAMA ili olarak İL BÜTÜNÜ ÇEVRE DÜZENİ PLANI uygulaması “FİYASKO” ile daha başında delinmesini bırakalım, KEVGİRE döndü. Ve bu konuda STK’lardan ve siyasi partilerden “TIK” yok! Neden yok, çünkü zülfüyara dokunursak “tüm çıkarlarımız” askıya alınır. Brovo Sayın büyüklerim, sonunda “SESSİZ” uyutulmuş bir “BİLECİK” yarattınız! Ya yeni seçilmişlere ne demeliyiz?
Gelelim biz yine görevimizi yapalım. Plan nasıl olsa PİLAV’a döndü ama “TARİH” ve gelecek kuşaklara “TARİH” düşmek de bazılarımıza görev, bende bu konuda kendi kendimi görevlendirdim; Beraber yola çıktık ama, şimdi ne oldu?
1- Orman alanlarında ve kıyılarında açılan, açılmakta olan ve işletilecek, işletilmekte olan “tüm” ocaklar kontrolsüz, denetimsiz “ORMANLARA” zarar vererek faliyetlerine devam ediyor. Kontrolsüz ve denetimsiz! Planda böyle yazmıyordu!
2- Sakarya Nehrine D.S.İ’leri tarafından yapılacak Çevre Düzeni Planına uygun planlama ve proje çalışmaları yok, sadece Osmaneli Belediye başkanının kişisel gayreti ile bazı çalışmalar var ama yeterli değil. Plan bunun için mi yapıldı?
3- Sakarya nehri yatağında, hele eski Selimiye-Sarmaşık istasyonu çevresini, paşalar boğazı civarını, Sayın Valimiz ve Özel idare Genel Sekreterimiz bir gezip görsün! Medetli Köylüleri il bir görüşsün bakalım neler dinleyecek? Bu alanlarda Sakarya nehri kıyılarının, yatağın nasıl oyulduğunu bir görelim. D.S.İ’leri yıllardır bu talana DUR diyemedi, tabi Özel idare de, Devam mı edecek?
4- Çimento fabrikaları yan yana dizildi. Taşçılardan sonra şimdi VEZİRHAN. Hiç mi insaf yok! Çevre düzeni planını yaptıran sizsiniz, tasdik eden sizsiniz, DELEN’de sizsiniz. Daha planının baskılarının mürekkebi kurumadı! Neden yaptınız planı? Ana ilkeler, Amaç, plan raporu, hükümler ve TEMATİK paftaları siz tasdik etmediniz mi? Bu dökümanlar içinde Vezirhan’da çimento fabrikası var mı? Mahkemede, mevzi imar değişikliğini hanginiz savunacaksınız?
5- Bozüyük-Mekece, otoyolunu karasu vadisine soktunuz, hızlı tren yolunu da bu dar vadiye koydunuz. Milyar yıllık (4.6 milyar yıl) ve 600 milyon yıllık TOPRAK oluşumlarının kazılarda PROFİLİNİ tüm jeolojisini maden müdendisi ve inşaat mühendisleri gördü! Milyar-Milyon yılla zaman dilimi içindeki oluşumları hallaç pamuğu gibi “DEV” makinelarla açtınız. İnşaat tarzındaki zemin için en oynak-stabilitesi düşük kayaç toprak yapılarını cümle alem de gördü. Jeolojik ve coğrafi olarak vadi ve yamaçlarının doğal statik yapısı, doğal denge bozuldu! Yerel olarak eleştiri yapanları “münafık” ilan ettiniz. Hep birlikte göreceğiz DOĞA mı galip gelecek, insan oğlu mu? Alternatifleri kullanmadınız!
6- Daha bitmedi! Hadi diyelim doğanın gazabından kurtuldunuz. Askeri stratejik seçenek olarak Anadolunun önemli bir bölümü İstanbul’a bağlayan çok önemli iki ANA YOL, Karayolu ve hızlı tren yolu herhangi bir nedenle taarruza uğrarsa, devre dışı kalırsa alternatifi nedir? Hadi birde bunu düşünün? Söğüt-Eskişehir yolu halini gördük.
7- Doğa, Çevre, Toprak ve Orman ve Bioçeşitlilik gibi doğal dengenin önemli unsurlarını koruyan TOPRAK KANUNU ve onun önemli organı TOPRAK KURULUNU neredeyse devre dışı bıraktınız! Kurul üyelerini mekanik “oy” veren bireyler olarak gördünüz, organize ettiniz. Alınan marjinal arazi karar ve onaylarını “kuruldan” kaçırdınız! Bunun vicdani vebalini nasıl kaldıracaksınız? Kanunda bunların hepsi yazılı ama kurul üyelerini “yok” saydınız. Demokratik yasal yapıyı kullandırmadınız.
8- “KENT” Konseyinin işletilmesi ve ili temsilen “tüzel kişilik” kazanabilmesi için Belediye Başkanlığının hangi tutum içinde olduğunun kurulunu yok sayarak, tarihsiz yazılarla Genel kurula davet ediliyoruz. KENT konseyi bu kadar ciddiye alınabiliyor! KENT Konseyinin yürütme-yönetim kurulu nasıl teşekkül edecek hep birlikte göreceğiz!? “Demokratik açılımların” tartışıldığı bu günlerde yerel demokratik tavırlar ve yönetim “Demokratik açılımla” uyumlu mu?

Bu yazı toplam 514 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
FERRUH ERDOĞAN Arşivi
SON YAZILAR