ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Parça bütünün habercisi

Parça bütünün habercisi

Bütün parçalara bölünürse aslında değişen olmaz. Parçalar tekrar bütünleştirilirse yine ilk halini alır, buna parça bütünün habercisidir diyoruz. “Parça bütünün habercisidir” sözünü rahmetli Üstat Necip Fazıl Kısakürek ne güzel söylemiş. 

Son mahalli seçimlerde Bilecik Belediye Başkanlığını İYİ Parti’nin desteğiyle CHP kazandı. Başkanlığa seçilen Semih Şahin 4 danışmanın dördünü de İstanbul’dan getirdi. Gelen danışmanlarda sekreterleri ile geldiler. CHP Teşkilatı başkanları Semih Şahin’e “Semih bey biz 15 yıldır başkanlıktan uzağız. Sen başkan seçildin danışmanlarını İstanbul’dan getiriyorsun. Biz bu 15 yılda danışmanlık yapacak kapasitede gençler yetiştirdik bu arkadaşları değerlendirmenizi istiyoruz” diyemedi. Eleman yetiştirmedikleri için mi? diyemedi yoksa dediler de söz mü geçiremedi bilmiyoruz. Hiç olmazsa danışmanların sekreterlerini getirmeye kalktıklarında buna “Bizde sekreterlik yapacak eleman mı yok” diyebilselerdi. 

Neticede İstanbul’dan getirilen sekreterli danışman, her ne kadar Kayı A.Ş.’nin başıydı dense de o danışmandı. Bulunmaz Hint kumaşı gibi danışman yüzünden CHP’nin, Başkan Şahin’in, Bilecik Belediyesi’nin başına gelenler, hani denir ya “Benim başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi” sözü gibi aynen öyle oldu. Yaşanan danışman travması orada kalmadı, Başkan Şahin’in görevinden uzaklaştırılması ile devam etti. Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada göreve gelen Muharrem Tüfekçioğlu’nun da azledilmesiyle devam etti. Şimdi yine bir CHP’li meclis üyesi Melek Mızrak Subaşı belediye başkanlığına getirildi. Bilecikliler her ne kadar “Sırada kim var?” kaygısına düşse de, biz dua edelim bir daha vartolar yaşamayalım. 

Halk 15 yıllık AK Partili belediyeyi değiştirdi. İYİ Parti’nin bu değişiklikte payı büyük. 5 yılı tamamlamak için şu anda 3’üncü başkan koltuğa oturdu. Devamı gelir mi bilemeyiz, ileriki günlerde göreceğiz. 

Genel seçimlerde 6 benzemez 7’nci gizli ortak ise hiçbirine benzemez AK Parti iktidarını devirmek için 6’sı masanın etrafında 1’i ise masanın altında plan yapıyorlar. Bilecik Belediyesinin kazanan CHP danışmanlarını il dışından getirdi, benzemezler iktidarı ele geçirirlerse yurt dışından getirebilirler. 

Bakın Bilecik’te 5 yılı tamamlayamayanlar iktidara gelseler 5 yılı tamamlayabilirler mi? 

Parça bütünün habercisidir diye boşuna demiyoruz. Örneği meydanda.

Bu yazı toplam 2468 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR