ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Partinizi töhmetten kurtarın

Partinizi töhmetten kurtarın

Dünkü yazımda, Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet iddiasıyla ilgili “Davullu zurnalı, gümbür gümbür” geldiğini söyledim. Bir yıl evvelki yazılarımla CHP’yi uyarmıştım.

Televizyon açık oturumlarında CHP’yi tutan konuşmacılar, okullar açıldığında talebeler yurt problemi yaşadıklarında “Kardeşim sen devleti idare etmeye talip olmuş hükümetsin. 19 yıldır iktidarsın bir yurt sorununu çözmedin. İleride yaşanacak zorlukları göreceksin tedbirini alacaksın” diye söze başlarlar. 

Döviz yükselir aynı sözlerle konuşmaya başlarlar. Enflasyon yükselir aynı cümleler ağızlarından dökülür. Daha sonra “Biz uyarmıştık ama tek adam sistemi kimseyi dinlemiyor. Parlamenter sisteme dönmemiz gerekiyor” diye başlarlar. Ağızlarına ne gelirse söylerler. 

Peki siz CHP Bilecik il, ilçe teşkilatı, Belediye Başkanı Semih Şahin, Milletvekili Yaşar Tüzün, kimi dinlediniz? Hadi biz  muhalif basın olduğumuz için duymamayı, görmemeyi uygun gördünüz. Belediyeyi kazandığınızdan birkaç ay sonra kamuoyunda konuşulanları parti yönetiminde olanların dile getirdiklerine niye önlem almadınız?

Memleket Partisi İl Başkanı Hüseyin Korkman, CHP’den istifa ederek Memleket Partisi’ni kurdu. Evvelce CHP il yönetimindeydi. Rüşvet olayı arkasından yaptığı açıklamayla CHP’nin kamuoyunun belediyeyle ilgili yaşadığı sıkıntılara ne kadar gözünü yumduğu, sağır kaldığı meydana çıktı. Korkman, “CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa ettiğim 26/Nisan/2021 tarihli istifa dilekçemde aynen belirtmiş olduğum üzere ikazımı yazılı olarak da yaptım. 

13 Madde olarak yazdığım ve ikaz ettiğim istifa gerekçelerimde buna benzer konularda neler demişim?

Kısaca 5 ve 6 maddeler aşağıdadır. 

“5- YÖNETİME SEÇİLDİĞİMİZDEN BU GÜNE GELİNCEYE KADAR BİLECİK BELEDİYESİ BAŞKANI VE YÖNETİMİ HAKKINDAKİ İDDİALAR VE İTHAMLAR İÇİN KOMİSYON KURULMUŞ ANCAK TATMİN EDECEK BİR ÇALIŞMA YAPILAMAMIŞTIR. ÇEŞİTLİ GEREKÇELER İLE BU HUSUS GEÇİŞTİRİLMİŞTİR. BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI VE YÖNETİCİLERİ HAKKINDA GEREK PARTİLİLERİMİZ GEREKSE BİLECİK HALKI TARALFINDAN İDDİALAR VE İTHAMLAR YAPILMAYA DEVAM EDİLMEKTEDİR. BU İDDİA VE İTHAMLARI YAPANLAR HAKKINDA HİÇ BİR İŞLEM YAPILMAMIŞTIR. 

6-BİLECİK İL BAŞKANLIĞI YÖNETİM KURULU OLARAK İNSİYATİF ELE ALINMAMIŞ VE SESSİZ KALINMIŞTIR." ifadelerine yer verdi. 

Sayın Tüzün son meclis konuşmasının sonunda iktidara geleceklerini kastederek “… geliyor gelmekte olan…” dedi. Tüzün’e gelmekte olan malum olmuş ama anlayamamış. 

CHP İl Teşkilatı kamuoyunu hiçe saymaya devam ediyor. Şoku atlatın halktan özrü dileyin. Defalarca “Onca yıl belediyeyi kazanamadınız, bugün kazandınız danışmanlık yapacak adam eriştiremediniz mi? İstanbul’dan sekreterli danışman getirdiniz” dedik. Siz Bilecik’i tanımayanları danışman getiren Semih Şahin’e söz geçiremediğiniz gün başınıza gelecekleri kabullendiniz. Milletvekili Tüzün’ün ısrarıyla belediyeye aldırdığınız Vedat Kazıcı’ya sahip çıkmadığınız gün bugünkü duruma düşmeyi kabullendiniz. 

Siz belediye başkanlığını açık ara farkla kazandınız. İlerisini göreceksiniz, tedbirinizi alacaktınız. Sizi oraya yandaşlarınızı işe alasınız, Bilecik’i tanımayanlara son hadiseyi yapsın diye mi seçti.

Kanaatim odur; Elmas büfenin olduğu yere yapılan binanın satışı, kanalizasyon işlerinin yaptırılışı, yapılan bütün ihaleler incelemeye alınmalı. Zaten varolan parka ayı heykeli dikmekten başka iş yapmayan birisinden incelik ve çalışma göremedik. Bari partinizi töhmetten kurtarın. 
 

Bu yazı toplam 3224 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR