ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

SEÇİMLER BİTTİ, ÇALIŞMA ZAMANI

SEÇİMLER BİTTİ, ÇALIŞMA ZAMANI

7 Haziran seçim neticeleri hızla gelişmekte olan ülkemizi duraklama noktasına getirdi. 1 Kasım seçimlerine kadar 5 aylık devrede seçilen milletvekilleri istenilen çalışmayı yapamadı. 

Millet ortada yaşanan kaosu gördü. Devamında işlerinin daha da kötüye gideceğini fark ettiğinden 1 Kasım'da Ak Parti iktidarına devam kararı verdi.

Ak Parti'nin sayın milletvekili Halil Eldemir'in iktidar avantajını ilimiz lehine kullanacağı kanatindeyim. Milletvekilinin Bursa İle yakın temas içinde olması ilimiz için bir avantaj olduğunu düşünüyorum. 

Sayın Eldemir, Bursa'dan milletvekili seçilenleri evelden tanıdığı bir gerçek. Bursa, milletvekili sayısı çok almasından her zaman bir veya iki bakan çıkaran bir il, bu devre bundan istifade edebiliriz.

Bilecik-Yenişehir yolunun en kısa zamanda yapılmaya başlanacağını ümit ediyorum. Yolun yapılmasıyla Bursa'dan tekstil sanayi ilimizde yer alır. Bursa'da bir çok fabrika evlerde yapılabilecek tekstili ve çeyiz işlerini hanımlara iş olarak veriyor. Aileler bunlardan büyük gelir elde ediyor. İlimizin de bu gibi çalışmalarla gelir artımına gideceğini sanıyorum.

İktidar milletvekilimiz tek olduğundan O'nun zamanını iyi değerlendirmesi için çalışmalıyız. Ufak tefek tayin işlerini milletvekiline yükleyerek zamanını israf ettirmemeliyiz. Elbette vatandaşımızı mağdur etmek doğru değil. Bunu önlemenin yolu ilimiz bürokrasisini çalışır hale getirmekten geçer. Bürokratik engellerle işleri aksatanlar için gereken yapılmalı.

2014 yılı Ertuğrulgazi şenliklerine geldiğinde Başbakan Davutoğlu: "Dursun Fakih, Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi arasındaki bölgenin tümünü bir tarih havzasına dönüştürmek ayrıca buradan Yenişehir’den Bursa’dan İznik’e olan havzası da bir Osmanlı tarih havzası birlikte entegre bir proje halinde hem iç turizme hem dış turizme açacak adımlar atmak kararındayız. Çünkü bu dağlar, bu tepeler 600 yıl süren bir imparatorluğun bir tohumunun atıldığı tepeler. Her bir vatandaşımızın genç neslimizin bu topraklara gelerek bu hatıraları taşıması bizim için önem taşır." demişti. Bugüne kadar hiçbir çalışma başlatılmadı. Başbakan'a bu sözü hatırlatılmalı.

Devletin esnafa, çiftçiye, iş dünyasına verdiği destekler yeterli düzeyde anlatılmalı ve proje desteği verilecek kuruluşlar ilimizde açılmalı.

Başta Kültür Müdürlüğü çalışır hale getirilmeli. İlimizi tanıtıcı kitap yazanlar desteklenmeli. Turizm teşviği kapsamına alınmalı. Ertuğrulgazi, Şeyh Edebali ve Dursun Fakıh gibi büyüklerimiz, ilk öğretimde okuyan talebelere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ziyaret ettirilmeli. Üniversiteliler için teşvik uygulanmalı.

Televizyon dizileri için senaryo yazanlar ilimize davet edilerek tanıtıcı reklam yapılmalı.

Osmanlı'nın kurulduğu il sözde değil icraatlarla anılır hale getirmeliyiz. Seçimler bitti, çalışma zamanı.

Bu yazı toplam 1153 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR