ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

SEÇMEN AK PARTİ DEDİ

SEÇMEN AK PARTİ DEDİ

Seçimler oldu, yani saçlar kesildi beyaz mı, siyah mı olduğunu gördük.

Ak Parti oylarını 2. defa yükseltti, 3. iktidar dönemine girdi.

CHP, 1950'den bu tarafa 61 yıldır tek başına iktidar yüzüne hasret.

MHP kuruluş hedefinden, fikrinden uzaklaşıyor. 2007 seçimlerine göre 1 puan kaybetti.

Saadet, Büyük Birlik ve Has partileriyse seçmenin “Oyunu zayi olmasın” anlayışı sebebiyle umdukları ve alması gereken oyu alamadılar.

Seçmen, Ak Partinin artılarıyla eksilerini mukayese ettiğinde, artıların çok olduğunu gördü ve istikrara oy verdi.

Sağlıkta katedilen yol, bundan 7-8 sene önce düşünülmesi bile abest. Sigorta hastahanelerini devlet hastanesi haline getirileceği söylendiğinde muhalefet ve sendikalar ayaklanmıştı.

Hükümet, emekli sandığına mensup olan, sigortalılar, Bağ-kurlular, çalışanları ve emekli olanları herkesin istediği eczaneden ilacını alacağı kararı verildiğinde her şeye karşı çıkan odalar “Devleti batıracaksınız” diyerek karşı çıktı. Bu karara sevinen vatandaş bile inanmakta güçlük çekti.

Özel Hastanelere karşı çıkanlar “Yandaşlara para kazandırmak gayeleri.....” dediler.

Daha bu konuda sayılamayacak yenilikler yapıldı. Dün karşı çıkanların bugün hiç sesi çıkıyor mu? İşte seçmen 12 Haziran Pazar günü sandık başına vardığında sağlıkta yaşanan gelişmeleri ve itirazları gözünün önünden geçirdi ve oyunu hizmeti ayağına getirenlere oy verdi.

Karayolu, havayolu, hızlı tren çalışmaları, KÖSDES, BELDES gibi çalışmalar halkın hoşuna gitti. Ulaşım imkanlarından istifade ettikçe geliri arttı, zamandan tasarruf etti. Çalışmalar sırasında karşılaştığı güçlükler ile faydalarını mukayese etti, oyunu ona göre kullandı.

Devlet yatırımları hız kazandı. İstanbul-Gebze arasındaki 24 kmlik otoyol yıllarca sürdü. Şimdi bırakın 24 km'lik yolu, 240 km'lik yol 3-5 ayda bitiyor. Bir baraj 40 yılda bitmiyordu şimdi ise 2-3 içinde sulama kanallarıyla tamamlanıyor.

Eğitimde sayısız okul oldu. İlköğretim talebelerine kitaplar devlet tarafından parasız veriliyor. Bütün illere üniversite açıldı bazı illere ikincisi ve üçüncüsü açılıyor.

Sosyal Yardımlaşma Vakıfları muhtaç ailelere zamanında ve aracı olmadan yardım ediyor. Bu hususta “para kalmadı” hiç duyulmuyor.

Dış işlerinde bir çok devlet ile vizeler kaldırıldı. Komşu devletler ile her an savaşa girebiliriz endişesi bitti. Müslüman devletlerle münasebetlerimiz arttır.

Daha sayılamayacak milletin yararına adımlar atıldı. Muhalefet bunlara karşı çıktı. Halk atılan adımlardan feraha kavuştukça, muhalefetin karşı çıkışlarını tarttı, iktidara hak verdi. Muhalefet için ise “Bunlar iktidara gelse benim bu rahatım elden gider” diye düşündü.

Bana göre iktidarın hızına bürokrasi ve bilhassa ilerdeki bürokrasi ayak uyduramıyor. Eski Statükocular emekliye ayrıldıkça yeni alınan elemanlar daha verimli çalışıyor diyebiliriz.

Muhalefet “istemezük”çü huyundan vazgeçmedikçe iktidar daha uzun süre devam eder. Yeter ki milletin bu takdirinin kıymeti bilinsin.

Seçilen millet vekillerini tebrik ediyorum. Milletin sesine kulak vererek çalışmalarında başarılar dilerim. 

Taşı Gediğine

Geçenlerde Nilüfer Evleri Sitesinin önünde Belediye’nin koyduğu “Bu noktadan sonra alt yapı ve üst yapı çalışmaları arsa maliki tarafından yapılacaktır.” yazı günün konusu olmuştu.

Belediye Hürriyet Mahallesi’nin cadde ve sokaklarını kışın beton asfalt yapılacağı vaadiyle altını üstüne getirdi. Halen o vaziyette duruyor.

Acaba Belediye “Bu yolların beton asfaltını mahalle sakinleri yapacak” levhasını koymayı mı düşünüyor? Çalışmalar durduğuna göre...

***

Menekşe teyze oyuna sahip çıktı

İzmir’in Bayraklı ilçesine bağlı Cengizhan semtindeki Şehit Cesur İÖO’nda oy kullanan Menekşe Doruk isimli (79) yaşlı kadın, sandık başkanının hilesiyle karşılaştı. Yaşlı kadın, Ak Parti dedi, başkan mührü CHP’nin üzerine bastı. Yaşlı kadının ısrarlı itirazları karşısında sandık başkanı oy pusulasını yırttı ve yaşlı kadına tekrar oy kullandırmak zorunda kaldı.

Halka bidon kafalı, cahil diyenlere duyurulur.

Bu yazı toplam 1071 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR