ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

SELÇUK ERDAĞI’NIN SEKRETERİ İŞİNE DEVAM EDİYOR MU?

SELÇUK ERDAĞI’NIN SEKRETERİ İŞİNE DEVAM EDİYOR MU?

Belediye de rüşvet alındığı iddiasından sonra ilk Belediye Meclisi toplantısında, Ak Parti Belediye Meclisi üyesi ve grup başkanı Muhammed Karadayı, Başkan Şahin’e aşağıdaki soruları cevaplamasını istedi.

“-İmar alanı içerisinde şehirlerarası yol üzerinde bulunan birinci derece akrabalarınız üzerine kayıtlı arsaya imar planında benzinlik olarak işaretlediğiniz doğru mu?

-Bu uygulama ile belediyenin 1 milyon TL civarındaki parayı çöpe atmasına nasıl göz yumdunuz?

-Aynı imar alanı içerisinde 19 bin m2 5 kat imar oluşturulan gölet manzaralı arazilerin Selçuk Erdağı ve kurumla ilişkisi olan kişilerin üzerine olduğu doğru mu?

-İmar düzenlemesini bu bilgiler dahilinde mi gerçekleştirdiniz?

-Belediye başkan yardımcılarının, belediye müdürlerinin ve personelinin sözde belediyemizle ilgili olmayan kişi Selçuk Erdağı’ya biat etmesinin zeminini siz mi hazırladınız?

-Belediyemizle iş yapmak isteyen kişilerin alacaklarını talepleri üzerine bu konu beni aşar Selçuk bey ile görüşün diyen belediye başkan yardımcılarını ve bu rüşvet konusu ile ilişkili olan personeli görevlerine devam ettirecek misiniz?

-89 ada 15 parsel üzerine yapılan AVM’nin satışı ile alakalı 42 milyon TL satış için komisyona havale kararı alınmasına rağmen üzerine çizik atarak ve encümen kararını hiçe sayarak iptal ettiğiniz doğru mu?

-Belediye binası içerisinde 200 bin dolar nakit ve 130 bin dolar senet alırken yakalanan danışmanınızın ve yönetim kurulu başkanınızın bu durum sizin bilginiz haricinde yapamayacağı kamuoyu tarafından bilinmektedir. Yetki ve sorumluluğu sizin üzerinizde olan Bilecik Belediyesinin adının lekelenmesinden ötürü istifa edecek misiniz?”

Başkan Şahin sorulara kısaca, istifa etmeyeceğini, AVM inşaatının satışını iptal etmediğini, kendisinin Pelitözlü olduğunu, birçok akrabasının arsa sahibi olduğunu, rüşvet skandalında adı geçen personel olursa görevlerinden alacağını belirtti.

Başkan Şahin 18 Şubat Cuma günü basın toplantısı düzenledi. Gazetemiz Şahin’in basın toplantısını canlı ve yazılı olarak da yayınladı. Ben Şahin’in basın toplantısından rüşvet skandalında adı geçen Selçuk Erdağı’nın oğlunun Pelitözü’nde imara açılan araziden yer aldığını kabul ediyor.

Başkan Şahin Selçuk Erdağı’nın Belediye ile ilgisi olmadığını Kayı A.Ş.’nin başkanı olduğunu söyledi. Peki oğlu Pelitözü arazilerinin hangi muhitinin imara açıldığını kimden öğrendi de imara açılan sahadan arazi aldı. Başkanın babasının Pelitözülü olmasından dolayı arazi sahibi olması normal bir durum. Babasının arsalarını üzerine benzinlik inşa izni verilmesi, ticari alana alınması iddiaları doğru çıktığında değil başkan, CHP bile bu işin altından kalkamaz.

Selçuk Erdağı’nın oğlunun imara açılan sahadan arsa alınması Başkan Şahin’in dönen her türlü gayri meşru işlerden haberdar olduğu işaretini vermektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Yaşar Tüzün, il ve ilçe teşkilatları rakibi gördüğü partilere, bürokrasiye ve en ufak bir olay karşısında istifa talebinden bulunmaktalar. Belediyeyi aldıkları üç yıl oldu, daha üç – beş ay sonra dedikodular ayyuka çıktı. Nitekim il başkanı Metin Yaşar basın toplantısında halktan gelen şikayetleri başkana ilettiklerini ama bundan başka ellerinden gelen olmadığını söyledi.

Şimdi Başkan Genel Merkez tarafından disiplin kuruluna verildi. İl teşkilatı daha ilk zamanlar disiplin kuruluna verilmesini sağlasaydı kendini kurtarmış olurdu.

Rüşvet skandalı iddiasına kadar önlem almayan milletvekili, il ve ilçe teşkilatları istifa etmedikçe, belediye de yaşanan her olay CHP’nin sırtına yüklenmeye devam eder.

Başkan Şahin, dışarıdan getirdiği dört danışman sekreterleriyle geldikleri söylenmişti. Selçuk Erdağı’nı görevden aldığını söyleyerek kendini gülünç duruma düşüren Şahin acaba Erdağı’nın sekreteri işine devam ediyor mu diye sorsak cevap verebilir mi? Bu sekreterin belediyeye ait arabayla otoyol üzerinde bir yere yemek yemeye gitmeye devam ediyor mu? Tabi ki işine devam ediyorsa.

Bu yazı toplam 3578 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR