AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

Erbakan neyi hedefliyor?

Erbakan neyi hedefliyor?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan hem Cumhur hem de Millet İttifakı’nda yer almayacaklarını bu kez Bilecik’ten dile getirdi. 

Basın toplantısında kendisine 3’üncü ittifak çağrısını hatırlatarak “Olabilir mi?” diye sordum. Sayın Erbakan siyasette 24 saatin uzun bir süre olduğunu söyleyerek önümüzdeki süreçte bu olasılığın her zaman masada olacağına dikkat çekti. Erbakan’ın 3’üncü ittifaktan kastı İYİ Parti önderliğinde sağ partilerin bir araya gelmesi yönünde. Ancak yaşanan son gelişmeler kısa vadede böyle bir oluşumun gerçekleşmesinin zor olduğunu gösteriyor. 

Sayın Erbakan 3’üncü ittifak konusunda samimi görünüyor ve bu ittifak olmazsa seçime tek başına girmeye hazır olduklarını üstüne basa basa söylüyor. 

Son gelen anket sonuçlarına göre, Cumhur ve Millet İttifakı’nın başa baş bir durumu söz konusu. Hatta seçimin ilk turda bitmeme ihtimali her geçen gün yükseliyor. Sayın Erbakan partilerine gelen katılımların yüzde 60-70 civarında AK Parti kaynaklı olduğunu ifade ediyor. Eğer AK Parti’den Yeniden Refah’a olan bu geçişler artar ve DEVA, Gelecek, Saadet gibi partilerden fazla oy alırsa seçimin kilit partisi olabilir. Yeniden Refah Partisi’nin 2’nci turda göstereceği refleks seçimin sonucunu tayin edebilir. 

Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi ilk turda ittifaklar dışında kalmayı, 2’nci turda ise Cumhurbaşkanlığının kapısını açacak anahtarı elinde tutmayı planlıyor olabilir. Olası senaryolara bakıldığında bu hedefin gerçekleşmesi ihtimali ise oldukça yüksek görünüyor. 

Ancak sayın Erbakan’ın dediği gibi siyasette 24 saat çok uzun bir süre. 2023 Haziran’a dek bakalım daha neler olacak?

Hoşçakalın…
 

Bu yazı toplam 2833 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR