ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ

SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ

SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ,

Başbakan Bütün Komşu İllere geldi, Bilecik Ayrıldı

Başbakan başta İstanbul olmak üzere miting için gittiği illerde o illere ait çılgın projeler açıklıyor. Başbakan 1 milletvekili çıkartan Bartın'dan başladı seçim mitingine. Biz iki milletvekili çıkartmamıza rağmen ilimize gelmiyor. Demekki çılgın projeler programına biz dahil değiliz. Zaten beklenti içinede girmiş değiliz.

"Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olur" boşuna denmemiş. İlimiz, bütün komşu iller kuraklık kapsamına alınmasına rağmen giremedi. Sanayi teşvik kapsamına alınmadı. Bozüyük, Mekece yolunun açılışında Bozüyük'e gelen Başbakan konuşmasında "Toprak Fabrikaları ile ilgili sıkıntı olduğunu burada öğrendim, talimat verdim gereken yapılacak" demişti. Akabinde işçilere paralarının bir kısmı ödendi. Halen ödenmeyenler var.

Demekki ilin sorunları Ankara'ya ulaşmıyor. Buna örnek olarak toprak fabrikalarını gösterebiliriz. Toprak Fabrikaları TMSF'nin eline geçiyor, işçi parasını alamıyor Başbakan'ın haberi yok. Haberi olduğunda anında çözülüyor. Bir daha hatırlatılsa pürüzler tamamen ortadan kalkacak. Ama kim hatırtacak?

Seçim çalışmaları sırasında Ak Parti, Bozüyük, Mekece yolu ile Hızlı Tren çalışmalarından bahsediyor. Elbette güzel hizmetler, ama bu iki çalışmalarda sadece ilimizin istifade edeceği yatırımlar değil. Bozüyük Mekece yolu, Ak Parti iktidarından evvel sürüncemede kalmıştı. Sadece ilimizin sıkıntısı değildi. Eskişehir, Kütahya, Afyon, Burdur, Isparta, Antalya illerinin bile baş sorunu hale gelmişti.

Yine hızlı tren sadece bizim için yapılmış yatırım değil. Bu çalışmalar sırasında hafriyet sıkıntılarında Bilecik halkın zararları ile başbaşa bırakıldı.

Başbakan Erdoğan'ın ilimize gelmeyişini Ak Parti milletvekili ve yetkilileri sebebini halka açıklamalılar. Ak Parti'nin tekrar iktidara geleceği ümidini taşıyoruz. Propaganda çalışmalarında önümüzdeki 5 yılda ne gibi çalışmalar, hizmetler yapılacağını duymuyoruz.

Anlaşıldı çılgın projeler bizim ile uğramıyor. Bari kurulupta kapanan fabrikalar faaliyete geçirilse diyorum. Abbate, italtex ve organize sanayide fabrika kurmak amacıyla yer alınmasına rağmen kurulmayan yerlere çare bulunsa Bozüyük'te toprak fabrikaları çalışır hale getirilse. Söğüt'te Anatolia fabrikası açılsa Bilecik sanayisi canlanır. Çılgın projelerden istifade edemiyoruz bari olanlar faaliyete geçirmeye çalışılsa.

Başbakan ilimize getirilemiyor. Yardımcısı Bülent Arınç ile "idare edin" dediler. Arınç'ı Söğüt'te, Pazaryeri'nde ve Bilecik'te kaç kişinin karşıladığını görünce, Başbakan'a sitemde bulunmaya hakkım olmadığını, Başbakan'a yakışır kalabalığı toplamaya cesaret edemeyenlerin yüzünden Başbakan'ın getirilmediğini anladım.

Başbakanı seven gazetecilerden Hasan Karakaya, "Başbakan'ın Hakkari mitinginde PKK ve BDP'nin bütün tehditlerine rağmen 3000 Bin kişi vardı" diye yazdı. En son seçimlerde 46 Bin kusur oy olan bir parti Başbakan'ı ilimize getiremiyor.

Başbakan, Bursa, Sakarya, Eskişehir, Bolu, Kütahya gibi komşu illerin hepsinde miting yaptı. Kuraklıktan istifade eden komşu iller oldu. Biz ortada sırıtıp kaldık. Sanayi teşviğinden komşu iller gibi istifade edemedik. Saf dışı bırakıldık. Mitingde de öyle oldu.

Sesimizi Ankara'ya duyuramıyoruz. Başbakan'ın bütün komşu illere gelipte ilimize getirilmeyişi bunun en büyük ispatı.

 

Taşı Gediğine

-----Geçtiğimiz hafta Keles Koca Yayla’ya gittim. Hani derler ya “ilk günkü gibi”. Hiç bozulmamış.

Hızlı tren projesinden dolayı ilimizdeki harfiyat döküntülerinden bozulan arazilerimiz yeşil alanlarımızı düşündüm.

Kıllarını kıpırdatmayan seçilmişlerimiz ve il yöneticilerimizi üzülerek hatırladım.

Bursa’ya da tren hattı yapılacakmış. Bizim yöneticilerimizi Bursa’ya atasınlar. Bakın bakalım o güzelim yerleri ne hale getirirler. Bırakın o kaca yaylayı, küçücük yayla bile bırakmazlar.

----Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, seçim çalışmalrı için geldiği Pazaryeri’nde, konuşma yapmak için kürsiye çıkınca karşısında az insan görünce, parti temsilcisine “köylere haber vermediniz mi” der.

Sayın Başkanım, dağlar hayvansız kaldı, et ithal eder olduk. Köyler insansız kaldı, miting meydanları boş kaldı.

Bu yazı toplam 1096 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR