ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

SİYASET ŞUBAT’TA DAHA ÇOK KONUŞULACAK

SİYASET ŞUBAT’TA DAHA ÇOK KONUŞULACAK

Ak Parti İl ve İlçe kongrelerine tek adayla gidiliyor. Geçtiğimiz aylarda ilçe kongrelerini tamamladı. 31 Ocak'ta il kongresine gidiyor. Geçen hafta aday olma ihtimali olan 9 ismi genel merkeze çağırdı. Yapılan mülakatın ardından 4 ismi Cumartesi günü yine genel merkez Ankara'ya gelmelerini istedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu Av. Kadir Bayrak'ın il başkanı olmasına karar verdi.

Partilerde guruplaşmalar olması normal. Kongrelerden sonra kaybeden gurupların partilerine küsmeleri, seçimlerde aleyhde çalışmaları anormal olur. Bugüne kadar Ak Parti içinde yaşanabilecek kırgınlıkları hep önledi. 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde yeni bir kadro ile seçimlere hazırlanmak, teşkilata canlılık getirir.

31 Ocak'ta yapılacak kongre il başkan adayı Kadir Bayrak'ın hazırlayacağı yönetim kurulu listesini kamuooyu şimdiden merak etmeye başladı. 

Parti içerisinde milletvekili, belediye başkanları ve il genel meclis üyeleri ile partililer Avukat Kadir Bayrak'ın il başkanlığında ittifak ettikleri görüldü. Bu ittifak partiyi daha çok güçlendirebilir.

CHP, Av. Çağatay Karaahmet'nin milletvekili aday adaylığı için il başkanlığından istifasıyla boşalan başkanlık koltuğunu, Şinasi Çetinkaya ismiyle doldurdu. Çetinkaya yaptığı basın toplantısıyla genel merezin il başkanlığını onayladığını açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisinde milletvekili aday adaylığı sürecinde aday belirlenmesi biraz sancılı geçeceğe benziyor.  Adayı delegelerde seçse, genel merkez de atasa sancı yaşanacağını zannediyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Kongresini çok heyecanlı geçirdi. Daha çok Milliyetçi Hareket Partisi'nin 12 Eylül darbesinden sonra ilimizde kuran ve devamında teşkilatlarda yer alan kadro 40 oy gibi farkla seçimi kazandı. Kazanan ve kaybeden grubun il delegeleri listesine baktım. Kazanan Mustafa Aydemir'in il delegeleri listesinde kaybeden grubu destekleyen bir çok isim yer almış. Seçimi kaybeden grubun listesinde ise eskiden beri MHP kadrolarında yer alan isimler listeye alınmamış. Kazansaydılar "Partide epey tasfiye edilen olacaktı" dedirtiyor.

Milliyetçi Harerket Partisinin il kongresi, merkez ilçe kongresi kadar heyecanlı olacağa benziyor. Şu ana kadar görülen o ki iki adayla il kongresine gidileceğe benziyor. Büyük ihtimalle üç aday olur diye de düşünüyorum.

Milletvekili Bahattin Şeker'in ilimizden aday olmayacağını bir kaç kez açıklamasına rağmen yine de aday olabilir düşüncesinde olanlar var. Kongreyi bekleyenlerin de olduğu söyleniyor. Önümüzdeki ay siyasetin daha çok konuşulacağı sanılıyor.

Bu yazı toplam 1162 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR