AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

Siyasete olan ilgi azalıyor

Siyasete olan ilgi azalıyor

2021 yılında haber sitemiz üzerinden 5 bini aşkın haber yayınladık. 20 milyonu aşkın sayfa ziyareti aldık. 5 bin haber içerisinde en çok okunan ilk 5 haberi ise geçtiğimiz hafta takipçilerimiz ile paylaştık.  

Geçtiğimiz yılların en çok okunan haberlerine ilişkin yaptığım taramada son 10 yılda yaşanan değişime şahit oldum. 2000’li yılların başından 2010’a kadar siyasi haberlere gösterilen yoğun ilginin artık bitme noktasına geldiğini gördüm. 

Şimdi son 10 yılın en çok okunan haberlerine kısaca bir göz atalım. 

2021 yılının en çok okunan haberi Yargıtay’ın bir işçi ile ilgili aldığı emsal bir karar. Böyle bir haber ilk kez ‘En’ler listemizde yer aldı hem de 1’inci sırada. 

2020 yılının en çok okunan haberi ise DEVA Partisi’nin kurucu il başkanının belli olduğu haber. Oldukça dikkat çekici.

2019 yılının zirvesinde ise Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yer alıyor. O dönem BŞEÜ’de yaşanan skandalları içeren “Üniversitenin ‘Kimya’sı bozuluyor” başlıklı haber 1’inci sırada. 

2018’in zirve sahibi Bilecikspor olurken 2017’de ise en tepede çiftçinin domuz şikâyeti var. 2016 yılına 15 Temmuz hain darbe girişimi damgasını vurdu. 

2015 yılında, Bozüyük’ün tanınmış bir isminin Yalova’da geçirdiği tekne kazası, 2014’te 7 aracın karıştığı trafik kazası zirvede yer alırken, 2013’ün en çok okunanı ise BŞEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halim Demiryürek’in köşe yazısı.

Son olarak 2012 yılının lideri ise bir televizyon programının Bilecik’te gerçekleştirdiği çekimler.

Gördüğünüz üzere son 10 yılda siyasetin ve siyasetçilerin yer aldığı haber yok denecek kadar az. Vatandaşın siyasete olan ilgisi her geçen gün azalmakla birlikte bakalım önümüzdeki yıllarda bu ilgi ne tarafa evrilecek?

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 5532 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR