ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

SİZİN ADALETİNİZ BU MU?

SİZİN ADALETİNİZ BU MU?

14 Aralık 2013 tarihinde Ankara adliyesinde Tuğba Arslan isimli başörtülü avukatı 11. Aile Mahkemesi hakimi Mustafa Karabağ; “Avukatların başörtülü olarak görev yapamayacaklarını” söyleyerek duruşmaya kabul etmedi.

Türkiye’de hangi baro bu hakime tepki gösterdi ?

17 Nisan 2013 tarihinde İstanbul Adalet Sarayında 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Naciye  Füsun Çağlar duruşmaya başortülü giren Avukat Kurbet Alim’in başörtüsünü çıkartmasını istemiş, avukat kabul etmeyince duruşmaya son vermiştir.

Hakimin bu davranışına barolardan kınayıcı bir açıklama yapıldı mı? Ne gezer...

29 Mart 2013 bu sefer başı kapalı Avukat Saadet Partisinin o tarihlerde genel başkanı Mustafa Kamalak’ın eşi Avukat Zübeyde Kamalak. Ankara 2. Aile Mahkemesi, hakimi İlhan Kabaoğlu Avukat Zübeyde Komalak’ı başörtülü olduğu için mahkeme salonundan çıkartmış ve dava ileri tarihe atılmıştır.

Daha onlarca örnek gösterebiliriz. Sırf başörtüsü taktıkları için hakimlerin zulmüne uğrayan avukatlar neler çektiler. Ama onları koruması gereken kayıtlı oldukları barolar bırakın üyesine sahip çıkmayı başörtülü avukatlara yıllarca ruhsat vermediler.

29 Mayıs 2019 yani bundan 15 gün evvel İstanbul Kartal Adliyesi 2. İş Mahkemesinde hakim Avukatın diz üstünde etek giydiğini avukatlık mevzuatına aykırı olduğunu söyledi. Haberi tafsilatıyla anlatmaya gerek yok. Barolar ayağa kalktı ve şu açıklamayı yaptı : ”29.5.2019 tarihinde İstanbul Anadolu 2.İş Mahkemesi hakimi Mehmet Yoylu tarafından kadın meslektaşımıza etek boyunun kısa olduğu gerekçesiyle, hakimlik mesleğinin onuruna yakışmayan sözlü saldırıda bulunulmuş, meslektaşımızın eteğinin fotoğrafı çekilmeye çalışılmış ve bu durum, utanç verici davranışın sahibi hakim tarafından ayrıntısıyla duruşma tutanağına geçirilmiştir. Bizce, “cinsel taciz” ve “hakaret” suçlarının yanı sıra “görevini yaptırmamak için direnme” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarının unsurlarını havi bu onursuz davranışın sahibi olan kişinin, işgal ettiği onurlu makamın ismine yakışmayacak şekilde gözlerine dahi hakim olamadığı gün gibi ortadadır. Bu vesileyle, meslektaşımıza yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, konuya ilişkin adli ve idari süreçlerin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”ifadelerine yer verildi.

Baro açıklamasında “ Mahkemenin hakimi bir kadın avukatın kıyafetine karışmıştır” diyor. Yapılan protestolar sonunda hakimin başına gelmedik kalmadı, söylenmeyen söz de kalmadı.

Madem avukatın kıyafetine karışılmıyordu, başörtülü avukatlara karışırken sizler neredeydiniz ?

Sizin adaletiniz bu mu?

Bu yazı toplam 1509 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR