FERRUH ERDOĞAN

FERRUH ERDOĞAN

SÜRDÜRÜLEBİLİR EKONOMİ VE YENİLİKLER

SÜRDÜRÜLEBİLİR EKONOMİ VE YENİLİKLER

-DÜNYA NEREYE GİDİYOR-
2008 yılı için dünyanın saygın araştırma ve düşünce stratejisi kurumlarından WORLD WATCH ENSTİTÜSÜ 25. YIL özel baskısından aldığım özet bilgileri sizlere aktarıyorum, okurlarımın bilgilerine ÖZETİ: DOĞANIN HİZMETLERİNİN BEDELİNİ ÖDEMEK!
Hemen Sürdürülebilir EKONOMİ için gerekli alanların başlıklarına bakalım:
DÜNYANIN 2008 itibariyle durumu nedir? Bizim ÜLKEMİZ, iç sorunlardan kurtulup Dünyanın gidişine doğru bakabiliyor, durumun VEHAMETİNİ kavrayabiliyormusunuz?
1- Sürdürülebilir EKONOMİNİN temelini atabilmek. 2-İlerleme için yeni bir temel oluşturmak. 3- ÜRETİMİ yeniden düşünmek. 4- Sürdürülebilir yaşam tarzının zorlukları. 5- KÜRESEL BESLENME biçiminin En pahalı malzemeleri; ET VE DENİZ MAHSÜLLERİ 6- Düşük KARBONLU EKONOMİ oluşturmak. 7- Korbon piyasaları! ve geliştirmek. 8- SÜRDÜRÜLEBİLİR EKONOMİDE SU! 9- Biyolojik çeşitliliğe yatırım yapmak. 10-Ortak DOĞAL KAYNAKLARIN paralel ekonomisini yaratmak. 11- Sürdürülebilir bir DÜNYA için TOPLULUKLARI buluşturmak. 12-İNSAN Enerjisini harekete geçirmek. 13- SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK için yatırım yapmak. 14- Ticaret yönetimine yeni yaklaşımlar.
Ondört maddelik "Dünyanın durumu" ile ilgili bilimsel uzun makaleler, yazımın başında açıkladığım "özel yayın" 2008 için hazırlanmış "RAPOR" lar kitabında bulunmaktadır. Adı geçen yayın İŞ BANKASI sponsorluğunda TEMA Vakfı tarafından Türkçe’ye çevrilerek KİTAP halinde basılmıştır. Her yıl, 1995 yılından bu yana Enstitüsünün bilim adamları tarafından "DÜNYANIN" geçmişi, bugünü ve geleceği irdelenerek, tartışılarak "RAPOR" halinde yayınlanmaktadır. Dünyamızı, yerküremizi ilgilendiren tüm sorunlar önceliklerine göre sıralanmakta ve yayınlanmaktadır.
2008-2009 yılında görülen EKONOMİDEKİ DÜNYA Krizi 2004 yılından bu yana adı geçen Enstitü tarafından GELİYOR! diyerek devamlı yayınlandı, vurgulandı! AB ve Karteltiröst kurumları bu yayınları dikkate almadı. Bakınız Sakarya gazetesinin şahsımın yazı köşeme, 2006’dan bu yana mütevazi bir yayın kuruluşunda dahi zaman zaman bu durumlara ait yazılar yazıyoruz. Alıntılarımızın kaynağını da veriyoruz. DOĞAL VARLIK ve KAYNAKLARIMIZIN başına gelecekleri yazıyoruz.
Dünya, ülkemiz ve ilimiz için çok çok önemli iki sorun bağıra, bağıra GELİYORUM diyerek ALARM veriliyor. EKONOMİDE, Enerji, Karbon salınımı ve SU 2015 yılından itibaren TÜM VARLIKLARIMIZ, IMF, Dünya finans kuruluşlarına olan BORÇLANMAMIZI ödeyemeyecek. "SU" başlı başına sorun haline gelecek! İçme ve kullanma suyumuz dışında SANAYİ, TARIM ve regreasyon alanları, parklar, TURİZM ve GOLF! sahalarına cazibe akış dışında suları TERFİ ettirecek ENERJİ dahi sorun olacak. ELEKTRİK, FOSİL YAKITLAR ve SU! Sürdürülebilir. EKONOMİ’de sorun olduğu gibi, istihdamdaki zorluklar, işsizlik, yoksulluk, Eğitim ve sağlıkta da büyük sorunlar doğurarak YAŞAM KALİTESİ, Gıda güvenliği en önemlisi YAŞAM ve SAĞLIK güvencesi risk boyutu aşacak.
YEREL, GENEL yönetime talip olmuş ve sorumluluk almış seçilenler ve seçkinler! doğruları yazdığımız için kızmayın, kulak verin. Sizin başarılı çalışmanız için sizi uyarıyoruz! Altında her zaman ki gibi hemen bir şey aramayın!

Bu yazı toplam 610 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
FERRUH ERDOĞAN Arşivi
SON YAZILAR