FERRUH ERDOĞAN

FERRUH ERDOĞAN

TAŞÇILAR ÇİMENTO FABRİKASI

TAŞÇILAR ÇİMENTO FABRİKASI

16 Ekim (Cuma) 2009 tarihli YARIN Gazetesinde meslektaş sayılabileceğimiz komşu gazetemizin haber yazarı Cafer Elmas kardeşimizin “Çıkar dünyası denen bu olsa gerek” yazısını okudum. Yıllarca birlikte olduğum insanların ve saygın bir kuruluşun “saldırı” biçiminde ve küçük düşürme amacına dönük yazıyı esefle karşıladığımı belirtiyor GERÇEKLERİ yazmaktan asla geri durmuyorum. Kamuoyunu bu güne kadar yanıltmadım, yanıltmakta bana yakışmaz.
1-) Ben Taşçılar, Bilecik Çimento fabrikasında iki aydan bu yana çalışmıyorum. Çalışmadım. Teklif aldım bu teklifi TEMA Vakfı teşkilat başkanına da ilettim.
2-) Cafer Elmas, belge, bodro veya alındı belgesi bulsun yayınlasın hep birlikte görelim.
3-) Ben, Bilecik’te kurulan ilk fabrikada üç dönem 7,5 yıl fabrika müdürlüğü yaptım. Sanayiye karşı olmadım. Fabrikaların Orman ve Tarım arazilerine kurulmasına karşıyım.
4-) Bilecik ilinde Çimento fabrikası kurulmasına karşı durmadım, yerini daha kuzey yönünde 5. ve 6. sınıf tarım arazisinde kurulmasına taraftardım. Nitekim Gölpazarı Türkmen köyünde kurulması düşünülen çimento fabrikasına da karşı durmadım.
5-) 35 yıl fabrikalarda müdürlük ve Genel müdürlük yaptım. Gazetecilik yaptım, gazete çıkardık, fabrikaların ekonomik ve sosyal katkı sağladığını sevgili kardeşim arşivindeki gazetelerine baksın ve öğrensin. Kendi gazetelerindeki yazıları okusun.
6-) Taşçılar Çimento fabrikasında “Çevre birimi” kurmalarını ben teklif ettim. ÇED raporu taahhütlerine uymaları ve taahhütlerinin yazı-kâğıt üzerinde kalmayacağının güvencesini verdikleri sürece birlikte çalışabileceğimi belirttim.
7-) Şahsım olarak dava açma yetkim yok. Tema’da Toprak Koruma Kurulu kararına karşı dava açmadı. ÇED sonucuna karşı dava açtı, dava devam ediyor. İlk davayı cesur davranarak Çukurören köyü muhtarlığı açtı.
8-) Ben TEMA VAKFIN’ da GÖNÜLLÜ çalışmaktayım. Diğer yandan “PROFESYONEL” olarak her sektörde çalıştım. Dokuz yıllık “çevre” bilgi ve bilinci ile, şartlarımı ve yasal mevzuatı uygulamayı kabul ettikleri taktirde, Bilecik Çimento’da görev alabilirim. Şimdi sizler gazeteci olarak iyi şeylere dokunduğunuzda İYİ, kötü şeyler ve konular yazdığınız zaman KÖTÜ mü oluyorsunuz? Siz çalışınca para kazanmıyormusunuz. Ben niye çalışmayayım. Etrafınıza bakın, istemediği halde geçim için, kazanç için profesyonel çalışan yüzlerce insan var. Kaldı ki ben ilkelerime uymayan hiçbir fabrikada yöneticilik yapmadım.
Karşılıklı müzakerelerimiz devam ediyor, ilke olarak benimle çalışmak için hazırlar. Eğer koşullar ve karşılıklı güvenimiz oluşursa elbette görev alacağım. Bu iletişim-temasları, çalışıyor, çalışmaya başladı ifadesini kullanmanızı haber alma kaynağınız sizi yanıltmıştır, sizde üzerine atlamışsınız!
9- Şimdi ne değişti biliyor musun Cafer Elmas? Bilecik Çimento işi çok sıkı tuttu. Çevrenin ne kadar önemli olduğunun daha fazla farkında. Gerçekten dev bir tesis ve çevre etkileri çok önemli. Bizler gibi bilinçli, kararlı çevreye duyarlı, mevzuatı iyi bilen ve ülkesini, ilini sevenlere iş düştü. Profesyonel olarak çalışarak işin içinde olma avantajlarını, siz suç, dönüş ve çıkar olarak değerlendiriyorsan, senin anlayışın oralarda, sen orada kal, yolun açık olsun!

Bu yazı toplam 710 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
FERRUH ERDOĞAN Arşivi
SON YAZILAR