AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

Teğmen Mehmet Ali Çelebi

Teğmen Mehmet Ali Çelebi

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi’nin ismini bundan tam 11 yıl önce duydum. Amasya’da askerlik vazifemi yapıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik Ergenekon davalarını ise sadece duyduğum kadarıyla biliyordum.

Bölük komutanım olan üsteğmen ile birlikte çalıştığımız esnada televizyonda bir haber çıktı. Genç bir subay olan Teğmen Mehmet Ali Çelebi’den bahsediyordu. Bölük komutanım haberi göstererek “Geleceğin Genelkurmay Başkanını derdest ediyorlar” dedi. Henüz 26 yaşındaki bir teğmenin kendisinden yaşça ve rütbece büyük bir başka subay tarafından geleceğin Genelkurmay Başkanı olarak nitelendirilmesi çok dikkatimi çekmişti. Teğmen Mehmet Ali Çelebi ismini ilk kez o gün duymuş ve hakkında bildiğim tek bilgi ise Amasyalı olduğuydu. 

1984 doğumlu Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Ergenekon davaları kapsamında 2008 yılında tutuklandı. 2014 yılında ise tahliye edildi. TSK’nın gözbebeği subayları arasında gösterilen Mehmet Ali Çelebi’ye kumpas kurulduğu tespit edildi. 

Biyografisini uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Maltepe Askeri Lisesi’ni birincilikle bitiren, Kara Harp Okulu’ndan 4’üncülükle mezun olmuş bir Sistem Mühendisi. İngilizce ve Almanca bilen, savaş helikopteri kullanabilen nitelikli bir Türk subayı. 

Mehmet Ali Çelebi’yi uzun yıllardır takip ederim. Siyasi duruşunu ve Türkiye’nin uluslararası ilişkilerine yönelik yaklaşımlarını beğeniyorum. Suriye, Doğu Akdeniz, terörle mücadele gibi konularda takındığı milliyetçi duruş Türk subayına yakışır şekilde. Mavi vatana ve Karabağ’a olan hassasiyeti ise her şeyin üstünde. 

Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile yaşadığımız gerilim sonrası yaptığı bir açıklama var ki her siyasetçinin “Önce vatan” anlayışıyla nasıl hareket etmesi gerektiğini gözler önüne seriyor. Şöyle diyor Çelebi, “Mavi Vatan Misak-ı Millinin denizlerdeki karşılığıdır. Siyasi desteğim tamdır, hiçbir taviz verilemez. Bir askeri pilot olarak da devletimiz, milletimiz nerede, ne zaman ihtiyaç duyarsa ona da hazırım. Yunanistan bunu böyle bilsin!” 

Geçtiğimiz günlerde Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak Bilecik’e gelen Mehmet Ali Çelebi’nin programına davet edilmiştim ancak katılamadım. Çelebi’nin Bilecik programını takip eden gazeteci arkadaşlarla ve görüştüğü vatandaşlardan edindiğim intiba Bileciklilerden tam not aldığı yönünde. 

Ülkemizin çiçeği burnunda siyasi partilerinden Memleket Partisi’nin genel başkan yardımcılığı görevini üstlenen Mehmet Ali Çelebi’nin Türk siyasetinde yer edineceğini ve adından söz ettireceğini düşünüyorum.

Ancak; siyasette hangi makamda hangi kulvarda yer alırsa alsın o hep ‘Teğmen Çelebi’ olarak anılacak. 

Bu yazı toplam 2603 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR