ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

UYUYOR MUSUNUZ?

UYUYOR MUSUNUZ?

Dün sabahleyin iş yerime geldim henüz yerime oturdum telefonum çaldı.  Telefonumdaki ses " Kardeşim siz uyuyor musunuz" diye söze başladı.

Ne uyuması kardeşim şu anda işimizin başındayız sizi tanıyalım

"Benim kim olduğum  mühim değil, Bilecikli bir vatandaşım" diye başladığı konuşmasına  taramalı tüfek gibi devam etti. " Kardeşm dört yıl oldu yeni hastane yapılacağı vaadinin verildiği. Yeni hastanenin yapılacağını açıklayan iktidar partisinin İl Başkanı halen İl Başkanlığına devam ediyor. İktidarın milletvekili aynen milletin vekilliğini yapıyor. İl Valisi koltuğunda, Sağlık Müdürü bir ay evveline kadar aynıydı. Muhalefet milletvekili hastane vaadi verildiğinde adaydı bu gün milletvekili. Yine siz basın yayınsınız. Halende hastane yeri 4 yıldır belirlenemedi. O daracık poliklinik salonlarında ne sıkıntılar çekiyoruz. Millet birbirini çiğniyor. Sağlık hizmetleri üç binada yürütülüyor, arsa yerini halledemeyenlerin haberi var mı? Eski SGK binasında diyaliz hastaları, poliklinikler, ana hastane binası. Hastalar o binadan o binaya, bu binadan o binaya koşuşturuyor. Hastaların yaşadıkları pişmiş tavuğun başına gelmiyor diyebiliriz. Vali yeni konağına kavuştu, yerleşti, biz hastanemize değil arsasına bile kavuşamadık. Basın 5-6 ayda bir dile getiriyor. Ama fikri sabitlere yetmiyor. Unutuyorlar bir kaç ay evvel il başkanı hastane inşaatının ihalesi yılbaşına kadar yapılacak demişti. Ne oldu? Yapılmadı mı? Siz mi yazmamıştınız? Nereye yapılacağı belli olmayan hastane binası nasıl ihaleye verilebilir?  Herhalde bu uzayda bir yer temin edildi." 

Bir çırpıda bunları söyleyen okurumuz susmak bilmiyor. Adam dolmuş hıncını benden alıyor. Dediklerinin hepsini dile getirmeye kalksam yerim müsait değil. Bu gün konuşmanın ilk bölümünde yer alan hastane konusunu gündeme getiriyorum.

Telefonu kapattım, okuyucumun bana konuştuklarını düşünmeye başladım. Hastane yapılacağı açıklandıktan bu tarafa il başkanı, milletvekili, il valisi aynı isimler koltuklarını koruyorlar bir ay evvel İl Sağlık Müdürü değişti. 

Şöyle düşündüm, il başkanı hastalansa iktidardaki partinin il başkanı hizmette kusur olur mu? Milletvekili Ankara'da bütün hastaneler açık, İl Valisi bütün kurumları emirlerinde. 

Hastane yerini kim tespit edecek saydığımız yetkililer.  Aynı yetkililer hastanelere gittiklerinde gördükleri ilgi ve alakayı bütün vatandaşların gördüğünü mü düşünüyor hastanenin yapılmasına vurdum duymaz davranıyorlar? 

Muhalefet milletvekili yaptığı uzun konuşmalarda bu konuya hiç girmiyor. Bileciklilerin hastane sıkıntısı yok diye mi düşünüyor? 

Bu yazı toplam 1128 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR