ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BİR YIL EVVEL DİLE GETİRMİŞTİM

BİR YIL EVVEL DİLE GETİRMİŞTİM

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü gazetemizde yer alan habere göre, iktidar milletvekili Fahrettin Poyraz ilimizden giden bir ekiple beraber Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu'nu ziyaret ediyorlar. Bilecik Devlet Hastanesi ile Bozüyük Devlet Hastaneleri hakkında görüşüyorlar. Ziyaret haberini Sayın Poyraz sitesinden açıklıyor. Haberin sonunda şu ifadeler dikkatimi çekti. "Sağlık Bakanımızla yapılan toplantıda Bozüyük ilçemizde 3 ayrı binada hizmet vermek zorunda Bozüyük Devlet Hastanesinin sorunları da istişare edilerek hastanemizin hizmet kalitesinin arttırılarak, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmesi noktasında yapılabilecek çalışmalar istişare edildi” deniliyor. 

Bozüyük Devlet Hastanesiyle ilgili 21.12.2011 tarihinde ben bu köşede “ iki tepede birbirine bağımlı hastane, hastalar seyrüseferde” başlıklı yazımı bugün tekrar yayınlıyorum. Ben bir yılı aşkın zaman dile getirdiğim eksiklik daha yeni gündeme geliyor. Yazımın içinde şöyle bir cümle geçiyor. “Vatandaşın sağlığını bu kadar düşünen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, iki hastanenin çalışma sistemini görse anında buna çare bulur” demiştim. 

Bakan değişti ancak yeni Bakana Bozüyüklülerin sıkıntısı yeni intikal ettirilebildi. 

Hayırlısı olsun diyelim. 

"İKİ TEPE’DE BİRBİRİNE BAĞIMLI HASTANE, HASTALAR SEYRÜSEFERE

Ak Parti iktidarı sağlık alanında “Olmaz olamaz” denilenleri gerçekleştirdi. Sendikalar “Hastane bizim paramızla oldu, vermeyiz...” dediler. Muhalefet “iktidar, iktidarların paralarıyla yapılan SSK hastanelerini gasp ediliyor. Özel hastanelerin açılmasını yandaşlarına para kazandırmak için istiyor...” diyordu. Eczacılar ise işi greve kadar götürmüştü. Bugün gelinen noktada “Olmaz, olamaz” naraları atanlardan çıt çıkmıyor. Çünkü onlarda memnun.

Bazı işler var ki atılan yerinde kararlarla güzel işleyen sistemi bozuyor. Bozüyük Devlet hastanesi ayrı ayrı iki bina da birbirine bağımlı olarak çalışıyor. Birisi bir tepede öteki öbür tepede. Birinde acil yok, diğerinde, birinde film tahlil ve diğerleri yok. Poliklinikte muayene olan hastadan doktorun istediklerini yerine getirmek için hasta karşı tepedeki hastaneye gidiyor. Hasta tedaviye mi gidiyor, dolmuşla seyahate mi? Hasta hasta olmasa hastanede yatırılmaz. Yeşil Kent'teki hastanede yatan hasta karşı taraftaki hastaneye film, ultrason gibi işlemler için götürülüyor. Yatan hastalara ayrıca araba tahsis ediliyor ama oda ayrı bir sıkıntı.

Zannederim ekim ayı başlarındaydı, aynı sıkıntıları gördüm ve yaşadım. Çok sevdiğim bir yakınım yeşil kentteki hastanede yattı. Eşimle beraber hasta yatan bayanla ilgilenmem gerekti. Karşı hastaneye üç defa gitmemiz gerekti. İnanın her gidişinin hastayı daha da ağırlaştırdı, bizi de yordu.

Bozüyüklüler ve Bozüyük Devlet Hastanesi'ne giden hastalar her gün bu eziyeti yaşıyor. Taşıma suyla değirmen döndürmekten farksız. Personel istediği kadar güler yüz, tatlı dil ile çalışsa da sistem tek yerden hizmet etmedikçe vatandaşı memnun etmek mümkün değil.

Vatandaşın sağlığını bu kadar düşünen Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ iki hastanenin çalışma sistemini görse anında buna çare bulur.

Ak Parti milletvekili Bozüyüklü, muhalefet milletvekili Bozüyüklü, vekiller belki birbirine bağımlı iki ayrı binada hizmet veren hastanede yaşanan sıkıntıları yazamamışlardır. Yakınları, hemşerilerinden de m i hiç şikayetçi olan olmuyor.

Sayın Poyraz Bozüyük'te Ak Parti kongresinde ilçe başkanlığı için tek aday üzerinde sarfettiği enerji kadar hastanenin tek binada hizmet vermesi yönünde gayret sarfetse, Sayın Bakan Akdağ'a duyursa aksaklık derhal giderilir. Bozüyük Devlet Hastanesi'nde hasta daha da hastalanıyor.

Yine muhalefet milletvekili ilçesinin bu hastane sorununu meclis gündemine taşımalı, bakana soru önergesiyle duyurmalı.

Sivil toplum kuruluşları neden Bozüyüklüler için büyük sıkıntı olan, hastaların iki hastane arasında mekik dokuyuşunu gündeme getirmiyorlar hayret ediyorum.

Bilhassa her gün ulusalcı demeçler vermekten, basın haberleri çıktığında hoşlandığını zannettiğim Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı neden ilçesinin böyle bir sıkıntısını dile getirmiyor?

Sayın Valimizin eşi de doktor. Ayrı ayrı mekanlarda birbirine bağımlı hastanenin hastaya şifa yerine zulüm olacağını bilenlerin başında gelir.

Bilecik Devlet Hastanesi yine aynı yerine yapılacağını Vali Akpınar'ın açıklamasından öğrendik. O açıklamanın bir yerinde “ Hastalarda o bina bu bina dolaşmadan aynı bina içerisinde büyük ölçüde hizmetlerini almış olacaklardır...” diyor. Bozüyük'te o tepeden bu tepeye koşturuyorlar. Buna biran evvel çare bulunması, dileklerimle..."

Bu yazı toplam 1271 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR