Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'de bir ilk

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'de bir ilk

Değerli halkımız kış ayları gerek ekonomik problemler gerek deprem felaketi yüzünden tüm vatandaşlarımız için oldukça stresli bir şekilde geçti. Umarım Cumhuriyetin 2 yüzyılında bu tip felaketler ve ekonomik problemler bir daha yaşanmaz dileğiyle. Siz değerli okullarımızı böylesine stresli bir ortamdan uzaklaştıracak yeni bir projemizi köşe yazımızda duyurmak istedim. Yaklaşık 10 aylık çabamız karşılığını buldu ve Türk Hava Kurumu cumhuriyetin 100 yılında ilk defa dirilişin şehrinde radyo kontrol model uçak eğitmen eğitimini Bilecik'te düzenliyor. Hem de şehrimizi bu kapsamda marka haline getirebilecek bir potansiyeli olan Kendirli köyünde.
Aslında geçen sene bu organizasyon yapılacaktı ama bürokratik engelliler yüzünden ve mış gibi yapan memurlar nedeniyle maalesef neticiye erdiremedik. Son iki aydır böylesine güzel bir organizasyonun bu kadim başkenti ulusal bazdan tanıtımını kolaylaştıracağı düşüncesiyle daha fazla çabalamaya karar verdik. Ayrıca Sanayi Bakanımızla düzenlenen programın da onayın çıkmasında çok büyük bir artısı oldu.
10 - 17 Temmuz tarihleri aralığında şehrimiz böylesine değerli bir organizasyonda boy gösterecek. Şu an için 5-6 kişilik kontenjan kaldı bu eğitimi almak adına. Türk Hava Kurumu'nun belge ücreti ve eğitime masrafları dışında herhangi bir ücret veya kar payı kesinlikle alınmayacak. Bakalım değerli Valiliğimiz, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkan yardımcılarımızdan destek konusunda bazı sözler aldık. Umarım bu gençlerimiz için önemli organizasyona sağlanacak her katkı karşılığını bulacaktır. Ve böylece kapasite artımı ile ücretsiz eğitim olanağı sağlanabilir. Ben şansım olarak bu konuda elimden geleni yapıyorum. Diğer paydaşlarımızı da bu kapsamda öylesine güzel bir projeye destek vermeye çağırıyorum
Aslında Gençlik Spor Müdürümüz Yasin Bey bu konuda büyük bir katkı sağlayacak. Özellikle eğitmenlerin konaklaması ile ilgili gençlik sporun bizlere yardım edeceğini söyledi. Aynı zamanda Sanayi müdürümüz Abdullah Bey sağ olsunlar bizi Türk Hava Kurumu Bilecik yetkilileri ile tanıştırdı. Görevini yeni başlamış genç yetkilimiz gerçekten dirilişin şehrinde oldukça güzel organizasyonlar düzenlemeyi planlıyor. Biz de her zaman olduğu gibi bize yardım eden herkese teşekkür bir boş bildiğimiz üzere İlker kardeşimize buradan teşekkür ederiz.

Bu yazı toplam 3189 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR