Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Değerli Halkımızın İsim Önerisi

Değerli Halkımızın İsim Önerisi

Ocak ayının bitimine yaklaştığımız 2023 yılının son günlerinde, elhamdülillah çok güzel gelişmeler var dirilişin kalbinde. BŞEÜ yönetimi pozitif bir düşünce sonunda atıl vaziyette bulunan ve kullanılmayan bir CNC Routerı; kompozit teknolojilerinin geliştirilmesi ve nitelikli ürünlerin ortaya çıkması adına malzeme mühendisliğine vermiş durumda. Ayrıca yeni pilotların kullanımı için geliştirilen 1/2 oranlı uçağın kalıp imalatını yapabilmek adına Konaktaş Ailesi destek verdi çalışmalara. Ne yazık ki bu ortalama 400,000 tl’ lik malzeme ve kalıp desteği; ne Bilecikli bir iş adamından, ne de her hangi bir siyasi veya devlet kaynağından! Asıl yardım talebi ise benden siz değerli Bilecik – Sakarya gazetesi okurlarına. Şu an için geliştirilen 3 farklı model platform örneği için, isim önerebilir misiniz endüstriyel tasarımlara?

İlk isim önerisi kalıpları işlenen; hedef uçak, düşük irtifa İHA ve kamikaze drone  V3 R2 modeli için olacak.  Bu uçak ayrıca savunma sanayi için revaçta bir tasarım yapısına sahip. Daha önce AHİ Edebali dedik ama, Edebali ismi bu uçağın kamikaze görev yapması durumunda uygun olmayacaktır. Model 1’ in yurt dışına 100.000 adet satışı için çelik kalıplar üretiliyor. Bu kapsamda bizim önerilerimiz ise Alpha Wolf UAV, Alpbird, Aerolongari UAV, Ultra UAV +, SOGUTSAN UAV, CUAV, AHİ V3 ve OTUKEN UAV. Peki siz değerli okurlarımız nasıl bir isim önerisinde bulunabilirsiniz?

İkinci model savunma sanayi kuruluşlarının yüksek hız için arzuladığı yandan kanat ve önden motor tasarımı için gerekli. Bu modelde ilk ½ oranında üretilecek. Yurt dışı satış ise temel hedef. Diğer isimlere ek olarak Ertugfighter, Athsina UAV, Bilbird, Droneprime isimleri uygun olabilir.

Üçüncü model pilotluk eğitimine yeni başlayan kardeşlerimiz için geliştirildi. Model uçak derneklerini bu kapsamda tarafımıza destek verdi. Bu model için aklımda olan ise Wise Edebali ismi. Yine de diğer uçaklarda olduğu gibi, bu model için de sizce uygun olan isimleri yorumlara yazarsanız teşekkür ederiz. Hayırlı ve bereketli üç aylar olsun dileğiyle Allaha emanet olun dostlar.

Bu yazı toplam 2806 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR