Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Gençlerimize iş garantili CAD, CAM ve CNC eğitimi

Gençlerimize iş garantili CAD, CAM ve CNC eğitimi

Siz değerli okurlarımıza yazılarımızın ilk zamanlarında önemli bir konu olan BİL-TEK projesinden bahsetmiştik. Bu kapsamda sanayi kuruluşlarının teknik alanda ihtiyacı olan konularda eğitimler verilmesini önermiştik. Fakat paydaşlardan bu güne kadar BEBKA Genel Sekreterimiz Zeki bey dışında bir karşılık bulamadık.  Yine de bir çalışma yaparak nitelikli iş gücü için, belirli bir planlama gerçekleştirdik. Bu eğitim programlarından BEBKA’ya sanayiciden gelen en çok istekse Tasarım ve CNC programlama teknik alanı.

https://www.savunmasanayi.org/wp-content/uploads/2020/05/Ads%C4%B1zasdasdaads-1024x659-1.png

Hem ana kampüste kompozit prototip üretim merkezinin kurulması, hem de bu CNC Tabanlı eğitim için Pazaryeri MYO’da bulunan kullanım dışı tezgaha ihtiyaç bulunmaktadır. Geçen hafta geleceği tarafıma bildirilen tezgâhın kurulum zamanı; bazı taşıma sorunları yüzünden ileri bir tarihe ertelendi. Umarım zaman kaybetmeden bir an önce bu sorun çözülür. Böylece hem nitelikli ürün geliştirilmesinde, hem de gençlerimizin eğitimlerinde katkı sağlayarak kamu yararına hizmet eder diyerek; eğitim projemizi anlatmaya devam edelim ve öğrencilerimizin derslerde yaptıkları ödevlerin resimlerine yer verelim köşe yazımızda.

https://www.savunmasanayi.org/wp-content/uploads/2020/05/Ads%C4%B1z6t4-1024x636.png

Yaptığımız projeler sonrası tasarımla ilgili olarak, gençlerden ve ailelerinden sürekli tarafıma ulaşan bir eğitim isteği ortaya çıktı. Fakat ulaşım açısından kolaylık nedeniyle, şehir merkezinde düzenlenen bir eğitim istenmekte. Yaptığımız araştırmalar sonucunda ise en kolay ulaşılabilir ve ferah mekân Kent Konseyi. Değerli Müdür Seyfi ÖZGEN beyle daha yeni tanıştık ve kendisi bu konulara çok açık. Organizasyonun burada düzenlenmesinin kendileri açısından da değerli olduğunu tarafımıza illetiler. Bu alanda teorik eğitimlerin verilmesi için biz bir liste oluştursak da, şehrimizde de tasarım ve imalata hevesli arkadaşlarımız başvuru yapabilir ayrıca bu kuruma. 

https://www.savunmasanayi.org/wp-content/uploads/2020/05/Ads%C4%B1z326.png

CNC ve CAM uygulamaları eğitimi içinse bahsettiğimiz atıl tezgâha ve bazı ham maddelere ihtiyaç bulunmakta. Bu kapsamda ise BEBKA - Bilecik sorumlusu Banu Hanımdan destek adına bir söz aldık inşallah. Şimdilik istekli gençlerimiz ön kayıtlar için Kent Konseyi ile iletişime geçsinler diyelim. Ayrıca daha ayrıntılı bilgi için, BŞEÜ’ de düzenlenen ve bu kapsamdaki eğitimlerle ilgili olarak yer alan SAVUNMA SANAYİ ORG’da ki haber linkini verelim.

https://www.savunmasanayi.org/bilecik-seyh-edebali-universitesi-gelecegin-tasarimcilarini-yetistiriyor/

https://www.savunmasanayi.org/wp-content/uploads/2020/05/50255249_290682828465450_1910440820931035136_o-1024x450.jpg

 

Bu yazı toplam 2600 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR