Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

TÜBİTAK Projemiz Hayırlı Olsun

TÜBİTAK Projemiz Hayırlı Olsun

Arkadaşlar yaklaşık bir buçuk yıl önce TEKNOMAK şirketi ile malzeme seçimi ve tasarımı konusunda işbirliği yapmıştık. Bu projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla verilen TÜBİTAK projesi de kabul edildi. 800 bin TL bütçeli proje ile yurt dışına ithalatı yapılan yeni yol yapım aparatları geliştirilecek.

Dubai & İsveç ortaklı şirket Google Akademik verilerinden pompalarla alakalı uzmanlığımız olduğunu görerek, yaklaşık bir buçuk yıl önce bir danışmanlık teklifinde bulundu. Sanayi Bakanlığı Ar-Ge projesi olarak başarılı bir biçimde proje tamamlandı. Şu an malzeme seçimi ve tasarımına katkı sağladığım pompalar yurt dışına satılmakta. Ayrıca şirketin tüm yol yapım makinelerinde asfalt transferi için kullanılmakta. Burada olumlu sonuçlar ortaya çıkmasının sonucunda yeni bir projeyi birlikte yürütme kararı alarak TÜBİTAK 1507 başvurusu hazırlandı. %10-15 kabul olma ihtimali olan proje başvurumuz olumlu sonuçlandı.

Proje başvuru tarihleri dikkate alındığında; toplamda ortalama 10.000 dolar her 2 projeden üniversiteye ödeme yapılmasına karar verildi. Ayrıca yine ortalama 80 bin dolarlık bir proje bütçeleri bulunmakta. Ayrıca yapılan çalışmalar bilimsel makalelere dönüşmekte. Arkadaşlarımız bizi sadece Ahi Havacılık projeleri ile tanısa da farklı projeler için malzeme seçim ve tasarımı alanında danışmanlık hizmetlerimiz devam etmekte.

Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, bugüne kadar üniversite & sanayi işbirliği kapsamında ödenen rakamların %75'inin tarafımla ilgisi olduğunu belirtmek isterim. Benim için raflarda çürüyen kağıtlardan daha çok, ihracat potansiyeli olan millileştirmiş ürün geliştirmek ve optimizasyon çalışmaları yürütmek daha değerli.

Bu yazı vasıtasıyla tüm Bilecik Sanayine seslenmek istiyorum. Sadece bizimle değil diğer akademisyen arkadaşlarımızla da proje yürütmek adına çalışmalar yapabilirsiniz. Çoğu zaman müsait olmadığım için, meslektaşlarıma ben de proje yönlendiriyorum. Tabii bu konuda sanayicinin birçok şikâyeti olsa da çalışmaya devam etmek gerekli. Binlerce dolarlık anlaşmaların kişilerin egolarına bağlı olması benim de canımı sıksa da, devletini ve milletini seven girişimciler olarak canla başla çalışmak gerekli.

Bu yazı toplam 1800 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR