Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Valiliğimizin Havacılığa İlgisi

Valiliğimizin Havacılığa İlgisi

Değerli okurlarımız kuruluşun şehrinde geçirdiğimiz 5 yılın sonunda, toplam 100 öğrenciye havacılık ve 200 öğrenciye savunma sanayi tasarımları ile ilgili ücretsiz eğitimler verdik. Düzenlenen bu eğitimlere ise en büyük katkı şehrimizin değerli Valilerinden olmuştu. İşte bu hafta köşemizi; yeni valimiz Şefik Bey’e hoş geldin diyerek yapılan yardımları açıklamak için ayırdık.

Birçok köşe yazısında bahsettiğimiz üzere bugüne kadar üniversitemizde yapılan havacılık çalışmalarının neredeyse tamamına katkı sağlayan Bilal Valimizi ilk olarak anlatmak gerekir. Bürokratik kimliğini kenara bırakacak olursak, sanayide de çok başarılı bir yönetici olabilecek nitelikte değerlendirme yetkinliğine sahiptiler. Projelerde gerekli desteğin verileceğini söyler ve karşılığında belirli bir program kapsamında tüm süreci kontrol ederdi.

Bugün birçok organizasyon gerçekleştirildiyse bu çalışmaların tamamı Valimizin attığı tohumla başladı. Bugün BŞEÜ İHA atölyesi hiçbir özel kuruluşa bağlı kalmadan üretim yapabiliyorsa, temelleri değerli Valimiz sayesinde atılmıştır. Sadece bizim çalışmalara değil, aynı zamanda birçok farklı alanda yürütülen projelere verdiği desteklerle kendilerini tanıyoruz. Bilhassa şehrimizde tarım alanında dronların kullanılması ile ilgili yaptığı çalışmalar bilinmekte. Birçok yöneticiye bu kapsamda ehliyetler ve gerekli seminerler tarafından sağlandı.

Görev değişikliği sebebiyle şehrimizden ayrılan Sayın Valimiz Kemal Bey'e de teşekkür bir borç biliyoruz. Her ne kadar ilk etapta üniversitemizdeki bazı sanayi ve teknolojiden anlamayan yöneticilerin yanlış yönlendirmeleri olsa da, her zaman dediğimiz üzere güneş asla balçıkla sıvanmaz sözünün paralelinde, yapılan çalışmalara verdiği destekler için kendisine minnettarız.

Türk Hava Kurumu'nun bazı istekleri yüzünden çözülemeyen temel pilotaj eğitimini tamamlamamız adına Belediye Başkanımız Melek Hanım ile birlikte verdiği katkılardan dolayı Valimize tekrardan saygılarımızı sunalım. En son bir ay önce yapılan toplantıda öğrencilerimizi ağırlayarak; tek tek sohbet edip, her birinin ihtiyaçlarını dinlemişti. Bu vesileyle ne kadar yüce gönüllü bir insan olduğunu bizlere gösterdi.

Bilecik'te görev yaptığım süre boyunca değerli Valilerimizden birçok kapsamda destek aldığımızı belirttik. Gençlerimizin havacılık ve savunma alanında kendilerini yetiştirmeleri için verdiği katkılarla Akın Valimiz de bir teşekkürü hak ediyor. Değerli Vali Yardımcımız; babacan tavırları ve teknolojiye olan ilgisi sebebiyle kendisini tebrik ediyoruz.

Yazımız vasıtasıyla şehrimiz Kadim Başkent Bilecik’e yeni görevlendirilmiş Valimiz Şefik Bey'e hoş geldin diyoruz. Türk Hava Kurumu İl Temsilciliği ve Bilecik Üniversitesi İnsansız Hava Aracı Atölyesi olarak gençlerin milli ve yerli teknoloji geliştirmeye ilgisini arttırmak adına kendisinden destekleri bekliyoruz.

Bu arada yazımızın sonunda konudan biraz dışarıya çıkacağız. Bilecik Tarım İl Müdürümüzün drone çalışmaları ile ilgili bir çekincesi bulunmakta. Köylerde ilaçlamanın zaten bilinçsiz yapıldığını, bu ilaçlamanın drone ile yapılması durumunda daha fazla doğaya zarar vereceğini düşünmekte. Benim bir bilgim yok ama, dünyada tarımla ilaçlamanın yasak olduğunu söyledi. Gübreleme tohum serpme ve denetim alanlarında drone kullanımı yapılabileceğini belirttiler. Şehrimizde birçok çiftçi ve ilaçlama dronu üreticileri farklı düşünmekte. İlerleyen haftalarda bu konu ile ilgili detaylı yazılarımızı paylaşmaya devam edeceğiz.

Bu yazı toplam 1792 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR