MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

Böyle gelin, başımızın üstünde yeriniz var

Böyle gelin, başımızın üstünde yeriniz var

Bayram öncesi ve sonrası ilimiz bir hayli hareketli geçti. Yıllara vuran Küplü’den Bilecik’e bağlantı yolu nihayet çözüldü ve açılışı yapıldı. Onun öncesinde de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ilimiz ziyareti sonrası okullara ayrılan ödeneklerle yapılan hizmetler vardı.

Geçtiğimiz sene Bozüyük yolundaki asfaltlama çalışmalarından ilimiz büyük sıkıntı çekmişti. Kilometrelerce uzayan kuyruklar pes dedirtmiş, vatandaş hizmet de istemiyoruz, bu sıkıntıya da katlanacak halimiz yok demişti. Çünkü hizmet eziyete dönüşmüş, bir türlü bitmek bilmemişti.

Ocak 2021 yılında başlayıp, 3 ay içerisinde hizmete açılacağı söylenen köprülü kavşak yapımı da 1,5 yıl sürmüştü. Bilecik Bozüyük yolu 10 km uzamış, vatandaş hizmet alırken yine mağdur edilmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun köprülü kavşak açılışı için ilimize gelmesiyle birlikte yarım kalmış olan Bilecik Bozüyük karayolu asfaltlama çalışmaları bir çırpıda bitti. Kısa süre içerisinde yapılan bu çalışma, “İstenirse oluyormuş” dedirtti.

Haziran ayında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ilimizi ziyaretinde de 286 milyon TL’lik bir kaynak aktarımı yapıldı. Bakan beyin talimatıyla İl Özel İdaresine aktarılan bu ödenekle ilimizdeki okulların bakım onarım ve tadilat işlemleri başladı.

Bakan Özer’in Bilecik ziyaretine her ne kadar ağlayanlar olsa da, hizmet gelmesi ile bir çok kişi sevinecek. Hem ekonomik katkı, hem okulların daha donanımlı olması sağlanacak. Hizmetin zamanında alınmasını sağlayamayanlar duyumlarımıza göre işini eksik yapanlar Bakan Özer’in karşısında ağlamış, ağlayanlar unutmasınlar ki, hizmet alabilmek için o şahsın karşısında kaç kişi ağladı. Neyseki Bakan Bey’in ilimize ziyaretinin bir faydası görüldü.

Bayram sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bu seferde Osmaneli’ne geldi. Bursa hattı üzerindeki Yüksek Hızlı Tren hattındaki ilk tünelin açılışını yapan Karaismailoğlu ziyareti sonrası umarım Osmaneli Bursa hattındaki çalışmalar hız kazanır ve ilimizde büyük bir yatırım daha hizmete açılışmış olur.

Bakanlar böyle geldikten sonra başımızın üstünde yerleri var, yeterki heybeleri dolu gelsinler.

Hoşçakalın.
 

Bu yazı toplam 2914 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR