AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

Bakan Özer’in Bilecik ziyareti

Bakan Özer’in Bilecik ziyareti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz Cumartesi günü Bilecik’e geldi. Saat 11.00’de Bilecik Valiliği’nde olması planlanan Bakan Özer bir saat gecikmeli olarak ancak saat 12.00’de gelebildi. Vali Dr. Kemal Kızılkaya ve Milletvekili Selim Yağcı başta olmak üzere diğer protokol üyeleri ve ilgililer 1 saat boyunca bakan beyi beklemek durumunda kaldı. 

Bilecik’te ilk ve ortaokul binaları anlamında bir yetersizlik olduğu aşikar. Bilhassa Ertuğrulgazi ve Bahçelievler Mahallesi ile çarşı merkezindeki okul mevcutları oldukça yükselmiş durumda. Liselerden ise güçlendirilen ve bakım onarım yapılan binalar var. Bakan beye bu durum anlatılmış olsa gerek ki ilimize 286 milyon TL’lik yeni bir kaynak aktarılacağının müjdesini verdi. Bu kaynakla beraber yeni okulların yapılacağı da açıklandı. Böylelikle ilimize yeni bir ilkokul ile özel eğitim anaokulu yapılacak inşallah. 

Ertuğrulgazi Mahallesi Şehit Tahsin Büyükçoban Caddesi üzerinde yıllardır okul yapılmasını bekleyen bir arsa mevcut. Yaklaşık 4-5 yıl önce kamulaştırması tamamlanan ve Özel İdare’ye devri yapılan bu alanın o yıllarda ödeneğinin dahi ayrıldığını biliyorum. Daha sonra başlamayan okul projesinin pandemi ile birlikte askıya alındığını düşünüyorum. İnşallah Bakan beyin ziyareti ile birlikte o alana mahalle sakinlerinin ısrarla talep ettiği bir ilkokul yapılır. 

Kalın sağlıcakla..

Bu yazı toplam 3233 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR