AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

AK Parti ne anlatıyor, vatandaş ne bekliyor?

AK Parti ne anlatıyor, vatandaş ne bekliyor?

AK Parti’nin Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirildi. 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantı kalabalıktı ancak geçtiğimiz yıllara nazaran zayıf kaldı. Kongre merkezinin alt tarafında kısım kısım boşluklar olduğu gibi üst kat ise tamamen boştu. 

CHP’den istifa eden İnhisar İl Genel Meclis Üyesi Şerafettin Turan ile Osmaneli Belediye Meclisi Üyesi Özden Karip’in AK Parti’ye katılmaları ise günün bombası oldu. 

Başka illerde gerçekleştirilen danışma meclisi toplantılarına genel merkezden katılımlar olduğunu gördüm. Sanırım Bilecik’te Milletvekili Selim Yağcı’nın olması böyle bir gereksinimi ortadan kaldırdı. Çünkü Selim Yağcı, Bilecik Milletvekilliğinin yanı sıra Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, İçişleri Komisyon Üyeliği ve Ekvator Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini de yürütüyor. 

Milletvekili Yağcı, pandemi sürecinde ara verilen siyasi programları özlemiş olacak ki yaklaşık 1 saatlik bir konuşma yaptı. Hem genel hem de yerel siyasete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücret, emeklilik bekleyenler ve çiftçi destekleri ile ilgili müjdevari konuşması ise en önemli noktaydı. Siyasetin üzerinde halkın ortak beklentilerinin olduğu bir konuya dokundu. Vatandaşların enflasyona ezdirilmemesine yönelik başlatılan çalışmalardan bahsederek toplumun beklentilerine az da olsa temas etti. 

AK Parti, 7 Haziran 2015 milletvekilliği seçimleri öncesi hiç vaad vermemişti. Sadece yaptıklarını anlatmış ve başkanlık sistemi üzerine kurulu bir seçim propagandası yürütmüştü. CHP ise o dönem asgari ücret ve emeklilere bayram ikramiyesi çıkışı ile etkili olmuştu. Seçim sonucunda AK Parti tek başına hükümeti kurabilecek sandalye sayısına ulaşamamış ve koalisyon hükümeti kurulmaması üzerine 1 Kasım’da yeniden seçim yapılmıştı. 

Uzun bir aradan sonra siyasi hareketliliğin arttığı bu dönemde AK Parti’nin yine aynı sarmalda olduğu görülüyor. Hizmetlerini anlatıyor, dış politikayı konuşuyor ve Millet İttifakı’nı eleştiriyor. Ancak vatandaş hayat pahalılığına, düşen alım gücüne, birbiri ardında gelen zamlara karşı bir şeyler duymak istiyor. Milletvekili Selim Yağcı’nın konuşmasının bir bölümünde değindiği hususlar vatandaşın ana gündemi olmuş durumda.

Asgari ücretlinin ve emeklinin gözü kulağı maaşlara yapılacak zamlarda. 3600’ü bekleyen memurlar, emeklilikte yaşa takılanlar çözüm istiyor. Üretmek isteyen çiftçi, girdi maliyetleri yükselen sanayici, zor şartlar altında iş yapmaya çalışan esnaf ve küçük işletmeler destek bekliyor. Sahadan yükselen bu seslere kulak verilmesi lazım.

Eğer AK Parti “Millet İttifakı nasıl olsa HDP ile işbirliği yapıyor, millet bunlara oy vermez” diye düşünüyor ve seçim propagandasını bu minval üzerinde gerçekleştirmeyi planlıyorsa yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’da çıkan sonuçları iyi irdelemeli. 

Bu yazı toplam 2082 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR