ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Başkan Şahin’in yeni kavga adresi BEBKA

Başkan Şahin’in yeni kavga adresi BEBKA

Belediye Başkanı Semih Şahin koltuğa oturduğu günden itibaren ona buna çatmayı marifet sayıyor. Siyasilerde kendinden evvelkilerini suçlamak geleneksel adet. Şahin de bu adeti sürdürdü ve zaman zaman da devam ediyor. Daha sonra Valiyi, Emniyet Müdürünü, İl Özel İdaresiyle devam ettirdi. Şimdi de hedefte BEBKA var, bakalım arkasından kim veya hangi teşkilatla kavga sürecek.

Başkana göre BEBKA, CHP’li belediyelerin projelerine kasıtla destek vermiyor. Hatta BEBKA’nın sekreteri, Başkana göre “Mafya olmuşlar…” kanunla kurulan kalkınma ajansları, sekreterleri de devletin memuru, bu ağır suçlamanın sebebi Başkana göre eksiksiz proje sunmalarına rağmen bugüne kadar onay alan projelerinin olmayışı. BEBKA’ya Belediye bütçesinden para gidiyor, giden para kadar bile destek alınmıyor.

Başkan bu tepesi attı mı önüne gelene basar tırpanı, bugüne kadar olduğu gibi. Mafya olarak suçladığı, BEBKA’nın işlerini yürütmekle görevlendirilen sekreterlik mademki Bilecik Belediyesinin projelerini onaylamıyor veya onaylanmasını engelliyor, Başkan Şahin de tabii üyesi olduğu BEBKA toplantılarına “BEBKA toplantılarına katılmıyorum, protesto ediyorum.” Diyerek kamuoyuna duyuruyor.

Başkana İl Genel Meclis Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve BEBKA tarafından yapılan açıklamalarla cevap verildi.

Başkan Şahin seçimlerden evvel ve sonra Şişli Belediyesiyle, akademik çevresiyle, uluslararası tecrübesi olduğundan bahisle “Avrupa Birliği projelerim, Dünya Bankası projelerimin olması sayesinde bütün uluslararası kuruluşlarla yabancı ülkelerin hepsi ile ilişkilerimizi geliştirecek durumdayım. Yeni yatırımlarımız için yurtdışı kaynaklarından projeler hazırlayarak Belediyemizi destekleyeceğiz. Borçlu bir Belediye alsak da doğru ve akıllı projelerle kaynak sağlayabilecek durumdayız. Bu nedenle bu konuda bir sorun yaşayacağımızı zannetmiyorum. Belediyeciliğin en önemli sorunu projeler üreterek kaynaklar üretmektir” demişti, BEBKA vermiyorsa maden dünya aleme projelerinizi verin. 

2018 yılında böyle konuşan Başkan şimdi BEBKA’dan proje geçirememekten yakınıyor. Başkan kamuoyuna BEBKA’ya kendi Başkanlığı döneminde BEBKA’ya sunulan ve destek alınmayan projeleri açıklamalı. Ayrıca Başkanın BEBKA toplantılarına katılmama kararının yanlış olduğunu düşünüyorum. Toplantılara katılmalı ve yanlış ve kasıtlı kararlar alınıyorsa Bilecik halkının haklarını savunmalı, almasını da bilmeli.

Başkan Şahin “12 masadan oluşan proje üretim merkezi kurdum, bu 12 masanın her birinin başında konuyla ilgili çalışanlar olacak. Sürekli olarak ulusal ve uluslararası düzeyde proje hazırlayacaklar biz kendi formlarımızı kendimiz yaratacağız.” Demişti, bugüne kadar 12 masadan 12 proje çıktı mı merak ediyor Bilecik halkı.

Bu yazı toplam 1294 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR