ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BİLECİK ORTAK AKIL TOPLANTISI -1-

BİLECİK ORTAK AKIL TOPLANTISI -1-

İki yıl üst üste "Bilecik Marka Şehir Nasıl Olur" adı altında Bilecik'te toplantılar yapılmıştı. İlk toplantıya bende konuşmacı olarak katılmıştım. Konuşmam da düşüncelerimi aktarmakla beraber il müdürlerinin kaymakamların toplantıya ilgi göstermeyişlerini, katılmamalarını kınamıştım. Hemde iktidar olan bir belediye başkanı toplantıyı tertip ediyor, bürokrasi ilgisiz. 

Bursa, Bilecik, Eskişehir Kalkınma Ajansı kısaca BEBKA, Bilecik Belediye Başkanlığı ortaklaşa olarak "Bilecik Ortak Akıl Toplantısı" adıyla Bursa'da bir toplantı tertip ediyor. Bürokrasi, belediyeler sivili toplum kuruluşları davetli. Katılanları tek tek saymak mümkün değil. Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, MHP Milletvekili Bahattin Şeker, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Ak Parti'yi temsilen Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, il teşkilatını temsilen Murat Eğilmez, CHP İl teşkilatını temsilen Erdoğan Tan ve Nevin Tan, MHP İl Başkanı Ahmet Gürses, gördüğüm ve hatırladıklarım.

Maalesef bürokrasi yine ilgisizdi. Tarım, Milli Eğitim, Çevre, Sanayi il müdürleri dışında, il müdürü göremedim. Belediye Başkanları arasında İl Belediye Başkanı Selim Yağcı, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı dışındaki belediyeler yardımcıları tarafından temsil edildiler. 

Sivil toplum kuruluşlarının bu toplantıya çok ilgi gösterdiklerini gördüm. Bilecik ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları Fevzi Uzun, Buğra Levent, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan'da ilgi gösteren çok üyeli sivil toplum kuruluşu başkanlarıydı. 

İlimizde Türkiye çapında isim yapmış sanayi kuruluşları maalesef toplantıya gelmediler. Bu ilgisizliği bir bayan sivil toplum kuruluşu üyesi üzülerek dile getirdi. 

Toplantı güzel geçti diyebiliriz. İlimizin artıları, eksileri üzerinde fikir birliğine varıldı. Dokuz guruba ayrılan katılımcılar genelde Bilecik'in tarımı turizmin geliştirilmesi eğitimi ve tanıtılması üzerinde durduklarını gördüm. Katılımcıların ilimizin gelişmesini sağlamak üzere öne sürdükleri teklifleri gerçekleştirmek için tüm belediyelerin bütçesi yetmez. BEBKA Bursa ve Eskişehir'i gördükten sonra Bilecik'in geri kalmışlığını görünce "Batıda bir il böyle nasıl geri kalmış?" diye düşünmeli ki belediye anlaşarak toplantıyı tertiplemişler. Herhalde BEBKA finansmanına destek olabilir diye düşünüyorum.   Devamı yarın...

 

Bu yazı toplam 1125 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR