ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BİR YARIŞMA

BİR YARIŞMA

17 Aralık operasyonuyla Türkiye yeni bir dönem noktası yaşıyor.

Bilecik'te kurulu bir Dernek kısa adı "BİSİAD" geçtiğimiz hafta bir konferans düzenledi. Konuşmacı Bugün gazetesi ekonomi editörü Zafer ÖZCAN, 17 Aralıkta yazılan , 25 Aralıkta yapılan operasyonlarla ilgili konuşmasını bütün basın verdi.BİSİAD 'ın haberlerini süsleyerek veren bir internet sitesi konuşmacının sözlerini şöyle okuyucusuna buyurdu.

Bilecik Sanayici ve İşadamları Derneğinin (BİSİAD) düzenlediği, “Tecrübe Paylaşımı” konferansları kapsamında, Bilecik’te konuşan, Bugün Gazetesi Ekonomi Editörü Zafer Özcan, 17 Aralık’ta yapılan ve 25 Aralık’ta yapılması engellenen Operasyonunda iddia edilen rüşvet parasıyla, 61 tane Marmaray, 284 tane Metro hattı veya 40 tane de 3. Köprü yapılabileceğini söyledi. 

     Bilecik ekonomisi için ciddi çalışmaları ile adından söz ettiren BİSİAD, geçtiğimiz aylarda başlattığı, “Tecrübe Paylaşımı” programına devam ediyor. Programın bu ayki konuğu, Türkiye ekonomisini iyi bilen isimlerden Bugün Gazetesi Ekonomi Editörü Zafer Özcan oldu. Özcan, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen konferansta, ülke ekonomisinin son 10 yılını ve şu an içinde bulunduğu durumu rakamlarla ve belgelerle anlattı. Özellikle sıcak para ve cari açıktaki büyümenin üzerinde duran Özcan, bunun ülke ekonomisinin en büyük sorunu olduğunu söyledi. 

     Türkiye’yi sarsan 17 Aralık Operasyonunun ekonomi üzerindeki etkisine de değinen Özcan, operasyon nedeniyle tespit edildiği iddia edilen rüşvet miktarının 87 milyar Euro olduğunu belirtti ve “17 Aralık Operasyonundaki bu parayla, 36 tane Marmaray, 284 tane metro hattı yapılabilirdi. Bu bizim cebimizden çıkan paradır. 25 Aralık’ta yapılması engellenen operasyonda ise 28 büyük kamu ihalesinde devletin 100 milyar dolar zarara uğratıldığı, teknik ve fiziki takiple tespit edilmişti. Bu 100 milyar dolar zarar ise şu anlama geliyor, 25 adet Marmaray, 40 adet 3. Köprüye bedel rakamdır bu. 28 Şubat’ta batırılan bankalarda kaybolan para Türkiye için ne kadar önemliyse, bu da Türkiye için o kadar önemli” dedi. Özcan, 28 Şubat’ta batan paranın ise 70-80 milyar lira olduğunun altını çizdi.

     Özcan, 2014 yılı beklentilerine de değindi ve yapılması gerekenleri sıraladı.

                                                           ---------------------

Köşemi sadece bir başakasının konuşmasıyla başlamak istemedim.Bugünde okuyucularımı  güldürmek ve arkasından düşündürmek için bir masal anlatmak istiyorum.

Bir gün birileri bütün halkın toplanacağı bir yerde , "yalancılar kralı seçelim" teklifini yapmış . Teklif kabul edilmiş .Katılmak istiyenler için, ilanlar yapılmış, üç kişi müracaat etmiş.

Halk toplanmış, ilk yarışmacı başlamış anlatmaya."Ben ülkemizin verimli topraklı filanca yerden geçiyordum yüz kişinin üzerinde insan ellerinde kazma kürek tarladaki pancarı  topraktan çıkarmaya çalışıyorlardı. Bekledim ve çıkarılan pancarı gördüm. Okadar büyüktü ki gören dağ zannediyor pancarın iki tarafında yer alan insanlar birbirini göremiyordu."

İkinci yarışma "Kırk çift mandayı koşmuşlar, birbirine şıvga yapmışlar arkadaşımın gördüğü pancarı çekemiyordu. Bende buna şahit oldum." denmiş.

Sıra üçüncü yarışmacıya gelmiş,"Ben o verimli toprakların şehrimiz de kazancılar çarşısına gittim. Birde ne göreyim o kadar büyük kazan yapıyorlar ki , ustabaşı kazanın içinde binmiş ata çıraklarına talimatlar yağdırıyor. Kazanın içinde bir o yana bir bu yana koşuşturarak kazanın işçiliğini yaptırıyordu." demiş.

Önceki konuşan iki yalancı "Hiç o kadar büyük , içinde at koşturulan kazan olur mu?" itirazını yapmışlar.

Üçüncü yarışamacı "O kadar büyük pancar , 40 çift mandanın çektiği pancarı ancak bu kadar büyük kazanda pişer." diyerek şampiyonluğu kazanmış.

Bugün böyle bir yarışma yapılsa kim birinci olur dersiniz?

 

Bu yazı toplam 1886 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR