ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

İLKLERİ YAŞIYORUZ

İLKLERİ YAŞIYORUZ

10 Ocak Cuma günü Üniversite bünyesinde “Tarımsal öğretime başlanmasının 168. yılı” kutlaması yapıldı.

Çok arzu etmeme rağmen toplantıya gidemedim. 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla çok sayida ziyaretçim olduğu için bu önemli toplantıya iştirak edemedim.

Üniversite 2013-2014 öğretim yılında “TARIM BİLİMLERİ ve TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ” ni açtı. Dekanlığına İnhisar ilçemize bağlı Harmanköy doğumlu Prof. Dr. Fahri Altay hocamız getirildi. İlimiz için çok önemli Tarımla ilgili fakültenin açılmasını sağlayan ayın Rektörümüz Prof. Dr. Azmi Özcan hocamıza teşekkür ediyorum. İlimize katkıları olancağına inandığım fakültenin Dekanlığına tecrübeli Hoca hemşehrimiz Prof. Dr. Fahri Altay'ın getirilmesi de isabetli bir karar olduğunu düşünüyorum.

Toprak bakımından küçük bir iliz ama meyve, sebze, hububat yetiştiriciliği bakımından çok zenginiz. Çok çeşitli iklim şartlarına sahibiz. 20 – 25 km. Arasında 3 iklim yaşama imkanımız var. Örnek istiyorsunuz, Sakarya Vadisi, Osmaneli'den tutun İnhisar'a kadar Akdeniz iklimi. Deniz seviyesi 50 metreye kadar iniyor. Bilecik'ten Bozüyük'e kadar Orta Anadolu, Pazaryeri, Bozüyük ve Söğüt'ün yüksek kesimleri Kış ikliminin uygun sürdüğü yerler.

Bu iklim şartları Bilecik'e ürün çeşitliliği sağlıyor. Meyve, Sebze, Hububat yetiştiricilerine faydalı olması için Ziraat Mühendisi ihtiyacı olduğunu da söylemek gerekir.

Üniversite, Tarıma dayalı fakülte kurmakla ürün yetiştirme çeşitliliği imkanlarına sahip ilimize çok faydalı olacağı kanaatindeyim. Sayın Rektörümüzün çalışkan insanlara önlerini açması avantajının yanında, ilimizin her yanını çok iyi tarıyan Fahri Altay hocamızı Dekanlığa getirmesi üreticilerimizi ziyadesiyle sevindirmiş oldu.

Ayrıca yeni açılan fakültemizi ziyaret ettim. Değerli iki Yardımcı Doçent arkadaşla tanışma imkanı buldum. Yrd. Do. Dr. Hayri Sağlam ve değerli eşi Yrd.Doç.Dr. Özlem Çalkan Sağlam hocaları üreticilerimize faydalı olmak için çırpındıklarını gördüm.

Sahalarının meyvecilik, bilhassa bağcılık üzerine olduğunu belirteyim. Üzüm üretenleri bu arkadaşlardan faydalanabilir diyorum. Çünkü bu arkadaşları hizmet aşkı içinde.

Üniversite, Tarım İl Müdürlüğü ortaklaşa çalıştıklarında ilimize çok şey kazandıracaklarını, Tarım ile uğraşanlara iyi bir gelir sağlayacaklarını söyleyebiliriz. Tarım İl Müdürlüğümüzü de bu gayret içinde görüyoruz.

Yazımın başlığı “İLKLERİ YAŞIYORUZ” öyle değil mi, ilk Tarım Fakültemiz açıldı, ilk fakültemizin dekanı hemşehrimiz. Ümitlerimizi Allah boşa çıkarmasın duasını edelim.

Bu yazı toplam 1365 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR