ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Bölge müdürlükleri kaldırılmalı

Bölge müdürlükleri kaldırılmalı

Uzun yıllardır bölge müdürlüklerine karşı olduğumu yazarım. Bağlı olduğumuz bölge müdürlüklerinin ilimize karşı olan zararları her geçen gün artarak devam ediyor. 

Bilecik-Yenişehir yolunun başlaması bir dert iken bitirilmesi ise bin dert oldu. Müessesemizde uzun yıllar çalışan MHP’de de il başkanlığı yapan Mehmet Erdem “Babam 80’li yaşlarda vefat etti. Biz Necmiye köyündeniz, babam ilkokuldayken öğretmenleri Bilecik-Yenişehir yolu yeniden yapılacak derlermişti. 2 yıl önce vefat eden rahmetli vefatından evvel ‘Oğlum 80 yıldır şu yolun yapılacağı haberlerini dinledim, hastayım, sayılı günlerim kaldı, yolun yapıldığını göremeyeceğim’ dedi diye anlattı. 

Bizde 33 yıldır çıkardığımız gazetemizde Bilecik-Yenişehir yolu üzerine haberler yaptık. 15 yıl Bilecik Milletvekilliği yapan Fahrettin Poyraz’dan Bilecik-Yenişehir yolu haberleri yazdık ama yol ihale aşamasına bile gelemedi. Poyraz’ı takiben Halil Eldemir milletvekili oldu. Eldemir’in Bursa ile irtibatı iyi olduğu için Bursa milletvekillerini, Yenişehir siyasetini devreye soktu. 2019 yılında yolun bitirilerek açılacağı söylense de müteahhit iflas etti, yan yattı çamura battı laflarıyla avutulduk. 

Selim Yağcı milletvekili oldu, yolun ihalesi tekrar yapıldı, önce 2021 sonu yolun yapılacağı söylendi, bitmedi. Yağcı 2022 sonunu işaret etti. Son il koordinasyon kurulu toplantısına katılan Karayolları Bölge Müdür Yardımcısının konuşmalarından 2022 yılı sonunda bitirilmesinin zor olduğu anlaşılıyor. Bölge müdürünün ıkırcıklı konuşması karşısında Vali Kızılkaya’nın ısrarlı duruşuyla 2022 sonu diyebiliyor.     

Karayolları ilgilileri ilimize yatırımlarını zamanında bitirmemekle, ilgisiz davranışlarıyla her zaman sabıkalıdır. Bozüyük-Mekece yolu arasını geçen yaz döneminde asfalt çalışmalarına başladılar, bitiremediler, sürücülere aylarca çile çektirdiler. Bilecik istasyonunda ilimize giriş çıkış yolunu bölünmüş yol yaparken planlamadılar, bu eksikliği gidermek için başladıkları çalışmaları 1 yıl geçmesine rağmen bir türlü bitiremediler.

Her zaman iddiam, bölge müdürlükleri bulundukları ilin il müdürlüğü gibi çalışıyorlar. İlimizin milletvekilleri Ankara’ya bölge müdürlüklerinin kaldırılmasını yetkilerin illere verilmesi için çalışmalar yapmalılar. 

Vakıflar Bölge Müdürlüğünün ilimizde bırakın il müdürünü temsilciliği bile yok. Bu müdürlüğün ilimize karşı sabıkası o kadar kabarık ki saymakla bitmez. Atalarımızın bıraktığı emanetleri bakım yaptırırken dikkatsizlikleri, kontrolsüzlükleri yüzünden meydana gelen israfın haddi hesabı yok. Örnek mi istiyorsunuz? Söğüt Hamidiye Camii’ne bakım yaptılar bir yıl sonra dökülmeye başladı. Ertuğrulgazi Türbesi aynı şanssızlığa uğradı. Bütün bunlar fotoğraflarıyla gazetemizde haber oldu. Zamanın valilerinin ısrarı takipleri sonucu tekrar tamirleri yapıldı. Ben ısrarla söylüyorum bu bölge müdürlükleri kaldırılmadıkça ilimiz devletten istenilen randımanı alması mümkün değil. 

Devlet Su İşleri, Orman Bölge Müdürlükleri ve diğerleri de ilimizi mağdur edenler olduğunu unutmayalım.
 

Bu yazı toplam 3299 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR