MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

BOZÜYÜK’TE VEKİLLER YARIŞTI

BOZÜYÜK’TE VEKİLLER YARIŞTI

Bozüyük Bilecik'in en büyük ilçesi. İl merkezinden daha fazla nüfusa sahip olduğundan milletvekili seçimlerinde de çok etkili. İki vekilin de Bozüyük'ten olması bunun göstergesi. Ak Parti Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz üç dönemdir milletvekili ancak vekil seçildikten sonraki iki yerel seçimde kendi ilçesinde kaybetti. 30 Mart yerel seçimleri Poyraz için artık ar meselesi haline gelmişti.

MHP Milletvekili Bahattin Şeker'in de siyasi bir kariyeri var. Bozüyük'te MHP'nin kazanması da Milletvekili Şeker için çok önemliydi. Bir önceki dönemde DP'den 6000 gibi bir oy alan Miraç Mete Yüksel MHP'ye geçerek Bozüyük Belediye Başkanlığına aday oldu. Son seçimi 17 oyla MHP'nin kazandığını da düşünürsek matematiksel olarak MHP'nin şansı çok büyüktü. Bozüyük'te üç dönem üst üste belediyeyi alan MHP'nin Bahattin Şeker ile kaybetmesi Şeker'in kariyerini çizecekti.

Bozüyük'te Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz ile Fatih Bakıcı mı, yoksa Milletvekili Bahattin Şeker ile M.Mete Yüksel mi? Her iki vekilde canını dişine taktı çalıştı.

Ve kazanan Ak Parti Miletvekili Dr. Fahrettin Poyraz ile Fatih Bakıcı oldu. Aynı zamanda Bozüyük'te Şeker'in kariyerini de çizdi.

30 Mart'tan sonra basın toplantısıyla seçimleri değerlendiren Sn. Poyraz İnhisar, Yenipazar ve Vezirhan'da Ak Parti'nin kaybedişiyle ilgili öz eleştirilerde bulunurken Bozüyük'te kazanmanın çok daha önemli bir zafer olduğunun da altını çizdi.

Öz eleştirilere fazla girmek istemiyorum. Ancak basın toplantısının ardından Yenipazar ve İnhiar'da seçimi kaybeden Ak Partili Belediye Başkanları Sn. Poyraz'a sert eleştirilerde bulundular.

Bu gelişmelerin hepsi belki de siyasi bir tecrübe olarak kalacak. Vezirhan il genel meclisinde, belediye meclisinde Ak Parti birinci geliyor ve belediye başkanı CHP'den çıkıyorsa; Yenipazar'da il genel meclisinde birinci parti Ak Parti çıkıyor ve belediye başkanlığını MHP kazanıyorsa ve daha da önemlisi İnhisar'da il genel meclis üyesi 1 sandalyeden 2 ye çıkıyor ve belediyeyi kaybediyorsa burada il teşkilatının sorunu apaçık ortaya çıkıyor.

Bu aday belirlemede kim ne kadar etkili ise yapılan yanlışlıkta da o derece kabahatlidir. Ama önemli olan bu olaylardan ders çıkartmak, tecrübe edinmek önemli. Sn. Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz geçmişteki iki yerel seçimde iyi tecrübe kazandı ve sonunda kendi ilçesinde Bozüyük Belediye Başkanlığı'nı MHP'li Şeker'e rağmen Ak Parti'ye kazandırmayı başardı. Zaferin galibi oldu. 

Bu yazı toplam 1251 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR