MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

BUNLARIN İKİSİ DE YALLAH YALLAHÇI

BUNLARIN İKİSİ DE YALLAH YALLAHÇI

Uzun zamandır tembellik ettiğimin farkındayım. En son yazımı 16 Mart tarihinde “Kırılma noktasında Basın toplantısı” başlığı ile Bilecik Belediyesi'nin 3 ayda bir yapmayı taahhüt ettiği basın toplantısıyla ilgili yazmıştım.

Gerçi belediye de 3 ayda bir yapmayı planladığı toplantıları yapmadı ya neyse o başka konu. Yalnız bu köşe yazısında şu notu iletmek isterim. Toplantıda Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın gösterdiği nezaketi Belediye Başkanı Osman Gezgin'in göstermediğini belirten bir bölüm vardı. Daha sonra Sn. Gezgin bana konuyla ilgili açıklama yaptı, gerekçesini anlattı. Gezgin'in bu hassasiyetini de es geçmek istemedim.

Gazetemizin yeni yatırımları oldu, aradan seçim geçti. Mazeret değil ama çok hızlı bir tempo geçirdik. Seçimden sonra değerlendirme yazıları yazdım ama yayınlamadım... Ama şunu söylemek isterim; iktidar görevini yaptı kazandı, muhalefet muhalefet görevini yapamadı ve CHP sandalyesini MHP'den Bahattin Şeker'e kaptırdı. Bahattin Şeker iktidara alışmış bir milletvekili. Milletin verdiği muhalefet görevini ne derece yapacak bunu zamanla göreceğiz.

Ve seçimlerdeki müjdeli haberden Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'un 200 yataklı modern hastane sözüne gelecektim ki dün ajansa düşen bir haber köşe yazısının önceliğini değiştirdi.

Haber şöyle: “Bozüyük Belediyesince düzenlenen Ramazan etkinliği kapsamında türkücü Turgay Başyayla konser verdi.

Başyayla, Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulan alanda AK Parti Bilecik Milletvekili ve KİT Komisyon Başkanı Fahrettin Poyraz, Belediye Başkan Yardımcısı Gençağa Seraslan ve AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı Harun Orhan Top ile çok sayıda vatandaşın izlediği konserde, izleyicileri türküleriyle coşturdu”

Hatırlanacağınız üzere 17 Ağustos 2011 tarihinde Hakkari Çukurca'da canilerce 12 askerimizin şehit edilmesinin ardından Bozüyük Belediyesi ramazan akşamlarındaki konserlerini iptal ettiğini açıklamıştı. Bilecik Belediyesi ise böyle bir açıklama dahi yapmamıştı.

Ama maalesef görüyorsunuz ki daha şehitlerimizin cenazeleri toprağa düşmemiş iken Ak Partili Bozüyük Belediyesi organizasyonunda Milletvekili Fahrettin Poyraz'ın da katıldığı bazı Bozüyüklülere, türkücü Turgay Başyayla konser vermiş. Habere göre Başyayla izleyicileri coşturmuş.

Bilecik Belediyesi de Pazartesi akşamı konserlerine devam etti. Geçtiğimiz günlerde Bozüyük ve Bilecik Belediyeleri yaptıkları ramazan etkinlikleri kıyas edilerek biri Allah Allah'çı biri yallah yallahçı ilan edilmiş ve tartışmalar bir süre devam etmişti. Tartışmaya gerek yok Şehitlerimizin naaşları toprağa verilmeden konserler düzenleyen iki belediye de yallah yallahçı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ramazan etkinlikleri çerçevesinde konserler düzenlenmemesi yönünde talimatının olmasına rağmen, Genel Başkanlarını ve Başbakanı dinlemeyen Belediye Başkanlarının yaptığı bu etkinliklere, Milletvekili Fahrettin Poyraz'ın katılmayarak tasvip etmemesi beklenirken, aksine ramazan akşamları bu konserlere katılarak başkanların bu etkinliklerine destek veriyor görünmesi vatandaşlarca eleştiriliyor.

Ramazan akşamlarında konserler vermeyi, hele hele mübarek ayda onca şehit vermemize, henüz bazı şehitlerimizin toprağa dahi verilmeden, birinin cenazesi bile bulunamamış iken, bu eğlencelerin tertip edilmesini doğru görenler ve katılarak destekleyenler normal görüyorlarsa benim onlara sözüm yok.

Bu yazı toplam 1363 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR