ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

ÇEVRE YOLU BAĞLANTISINA HODRİ MEYDAN

ÇEVRE YOLU BAĞLANTISINA HODRİ MEYDAN

Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın bugünlerde en önemli sıkıntısı ilin çevre yolu bağlantısının söz verildiği halde yapılmayışı. Kabinenin en çalışkan bakanlarından görünen Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Başkan Selim Yağcı'nın açıklamasına göre söz vermesine rağmen bağlantı yolu yapılmadı. Başkan, Başbakan Erdoğan'dan bile bağlantı yolunun yapılacağı sözü aldığını açıklıyor. Buna rağmen yapılmıyor.

İlimizin giriş ve çıkış yollarının bir ile hiç yakışmadığını bundan 8 yıl evvel dile getirmiştim. Ak Parti Siirt Milletvekili Bayındırlık Bakanıydı, ilimize geleceği açıklandı. Geldiği gün Bakan Ergezen'e açık mektup yazmıştım. Bozüyük- Mekece yolu gündemde olmasına rağmen başlamamıştı. Bilecik'e giriş ve çıkış yolunun bir ile yakışmadığıyla ilgili yazımı aşağıda görüyorsunuz.

Daha sonra 27.09.2011 tarihinde gündeme getirdiğim yazılarımı aşağıda görüyorsunuz.

“...Geçen hafta Belediye Başkanı Selim Bey, ilimizin 5 km uzağından geçen çevre yoluna il merkezine en cazip mahalden bağlantı kurulması için evvelce Ulaştırma Bakanlığı'ndan söz alındığını aradan geçen zaman içerisinde yapılmadığını, yapılmasında zor hale geldiğini söyledi.

Aradan bunca zaman geçiyor halen Eskişehir'den ilimize giriş yolu köy yolundan farksız. Çıkış Küçük Sanayi kavşağı hariç nispeten iyi diye biliriz.

Başkanın teklif ettiği bölgeden çevre yolu bağlantısının yapılması en isabetli yer. Küplü istikametinden soğuksu ve istasyon'dan itibaren de yolun il'e girişe yakışır hale getirilmesi gerekir.

Ekim ayının başında il koordinasyon toplantısı var. Sayın Bölge Müdürü mutlaka geleceklerdir.İl'e yakışmayan bu giriş yolları ve belediye başkanının çevre yoluna yapılmasını istediği bağlantının ısrarla dile getirilmesi gerekir. Hatta, Demirköy, Küplü, Bayırköy ve diğer yerleşim yerlerinin sıkıntılarının giderilmesi için Bölge Müdürüne sabır taşının çatlamak üzere olduğu hatırlatılmalıdır.

Sayın iktidar milletvekili'de bu sıkıntılarının varlığından zaten haberdar. KİT Komisyonu Başkanlığına seçilmesinden dolayı bütün Bilecik halkı sevindi. Komisyon başkanlığının elbette avantajlı tarafları da vardır. Bu avantajlar kullanılsa da ilimize gelen yabancılar vilayete girdiklerini anlasalar. “

Yine En son yazımda şu;

“...Bakanın Basın Danışmanı, isminin Yaşar olduğunu hatırladığım beyefendi aradı. Uzun konuşmamızın ardından Karayolları Bursa Bölge Müdürünü beni arayacağını söyledi.

Bölge Müdürü aradı. Soyadını hatırlamadığım Bölge Müdürünün ismi Feridun idi. Bölge Müdürüne Bilecik – Söğüt yolunu, Bozüyük – Mekece yolunun yapılmayışını, Bilecik – Yenişehir yolunu, Bilecik – Gölpazarı – Yenipazar yolunu, Söğüt – Eskişehir yollarını neden yapmadıklarını, Bilecik’e Eskişehir’den giriş yolunun bir ile yakışmadığını söyledim.

Bugün; Bozüyük – Mekece, Bilecik – Söğüt yolu yapıldı. Bilecik – Yenişehir yolu tehirlide olsa başladı. Söğüt – Eskişehir yolu da yapılıyor. Bilecik – Gölpazarı – Yenipazar yolu gündemini bekliyor.

Gelelim Bölge Müdürü ile telefondaki konuşmamıza. Sayın müdür benim Bölge Müdürünün Bursa İl Müdürü gibi çalıştığını yazmama çok üzüldüğünü, Bursa ile Bilecik arasında ayrıcalık düşünmediğini, Bilecik’e Eskişehir istikametinden girişte ile yakışmayan bir yol değil, yakışır yol olduğunu söyledi.

Sayın Müdür Beye cevabım şöyle oldu.

Sizinle beraber arabaya binelim. Bursa giriş ve çıkışanı gezelim. O yollara 45 cm kalındığında beton asfalt yaptınız (Bölge Müdürü 45 cm değil, 85 cm diyerek düzeltti) bana Bilecik il genelinde 1 km 85 cm yüksekliğinde asfaltı olan yol gösterebilir misiniz? Eskişehir, Kütahya girişlerini görelim. Sonra Bilecik’e gelelim. Bilecik çıkışında yüzüme bakabileceğinizi sanmıyorum. Siz Karayolları Şubenizin önünü bile yapmıyorsunuz. Önünüzdeki çukuru görmüyorsunuz demiştim.

O bölge Müdürü söz verdi ama kısa zaman sonra görevden alındı.

Şimdi Bozüyük- Mekece yolu bitti. İstasyon’dan itibaren Bilecik’e kadar yol kaldı. Yamalı bohça yol. Ulaştırma Bakanı kaç sefer geldi. İlimize, ilgililer hatırlatmıştır. Diye düşünüyorum. Her üç ayda yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Karayolları Bölge Müdürü geliyor. Sayın Müdüre ilimize yakışır giriş yolu yapılmasını hatırlatılmalı.

İlimizin giriş ve çıkış yoları yapılmadıkça, Bursa’ya her girişimde “Bölge Müdürü Bursa İl Müdürü gibi çalışıyor” fikrimden vazgeçmeyeceğim.”

Belediye Başkanı Selim Yağcı ilk defa çevre yolu bağlantısı yapılacağı vaadini açıkladığı zaman hepimiz sevinmiştik.

Sekiz ay evvel ilin bir ihtiyacını yazmışım ve bu sorun giderilecekti. Hem de iktidar Belediye Başkanı yetkili Bakandan söz aldığını açıklıyordu.

Bugün gelinen nokta ise aynı Belediye Başkanı verilen sözün yerine getirilmediğini, getirileceğini de zannetmediğini söylüyor. Yarım kalan bir köy camisi için muhalefet Milletvekili “Toki yapmayacaksa ben yaparım” dediği için “kimse devletten zengin değildir” karşılığını alıyor. Basın haber yaptığı için açıklamalarla terbiyeye çekilmek isteniyor. Bizzat partisinin Belediye Başkanı söz verilmesine rağmen yapılmayan, yapılacağını da sanmayan başkanın açıklamalarına iktidar milletvekilinden çıt çıkmıyor. Beklerdik ki Toki'nin yarım kalan camii için yapılan açıklamalara gösterdiği celadetli tepkiyi burada da göstersin. Sekiz yıl evvel ve ara ara bizim ve Belediye Başkanının gündeme getirdiği İle giriş yolunun yapılması tekliflerine milletvekilinin olumlu veya olumsuz hiçbir açıklamasını hatırlamıyoruz. Çevre yolu bağlantısı yolu yapılmazsa milletvekilinin eksi hanesine yazılır.

Bu yolu devlet yapmayacaksa ben yaparım diyecek kadar varlıklı olmadığım gibi demem de. Öyle deyipte “Sen devletten zengin misin?” zılgıtını yiyecek halimde yok.

Bozüyük- Mekece yolu, hızlı tren yolu oldu oluyor. Bu yatırımlar sade Bilecik'e yapılmadı. Türkiye geneline hizmet olarak oldu. Çevre bağlantısı yolu Bilecik'e hizmet sayılır. Buyurun yapın siz övünün bizde övelim. Hodri meydan!

TAŞI GEDİĞİNE-1

Konutu çok olan sitelerin biri camii ihtiyacını gidermek için bir iş adamının yardımını istemiş.

İş adamı “Ederim etmesine de birileri 'sen devletten zengin misin derse...'” demiş

 

TAŞI GEDİĞİNE-2

Köşe yazarı Rauf Tamer “Bu kadar yüksek tansiyonla biz 2015'e nasıl ulaşacağız, siyaset ise dayanılmaz bir gerginlik içinde” diyor.

Bizim sağlık teşkilatı tertibatını aldı. “Toplum Ruh Sağlığı Merkezi” ni boşunamı açtı.

Bu yazı toplam 1155 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR