ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

CHP’NİN BOYKOT HASTALIĞI

CHP’NİN BOYKOT HASTALIĞI

CHP Halk ile, Halkta CHP ile inatlaşıyor. Altmış dört yıldır tek başına CHP’yi halk iktidara getirmiyor.

“ Halk beni neden iktidar yapmıyor? ” diye sorup muhasebesini yapmadığı gibi milletin isteklerine kulak tıkamaya devam ediyor. CHP ile halk arasındaki inatlaşma devam ediyor.

CHP’de ki bu halkı hiçe sayma anlayışı devam ettikçe de zıtlaşma uzun süre devam edeceğe benziyor.

2011 yılında yapılan milletvekili seçimlerinden sonra mecliste uzun süre yemin etmediler. Sebep olarakta hapiste olan bazı isimleri seçilebilecek yerlerden milletvekili gösterdiler, onlarda seçildiler. Mahkemeler milletvekili seçilseler de tahliye etmedi. Bunu bahane ederek meclis açılışında yemin etmediler. Zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan “ Gelirler, gelirler göreceksiniz gelecekler yemin edecekler” demişti. Dediği gibi de oldu, Kılıçdaroğlu’nun tabiriyle “ tıpış tıpış geldiler ” yemin ettiler.

Turgut Özal partisinin Anavatan milletvekilleri tarafından Cumhurbaşkanı seçildiğinde zamanın CHP yöneticileri de Özal’ı tebriğe, birçok törenlere katılmadılar. Daha sonra baktılar ki boykot işe yaramıyor, kendilerini takanda yok, tıpış tıpış Çankaya’nın yolunu tuttular.

Ahmet Necdet Sezer’i Bülent Ecevit Cumhurbaşkanlığına aday göstermişti, seçildi. Sezer’in Ecevit’e anayasa kitapçığı fırlatmasıyla ülke mali krize girmişti. Kılıçdaroğlu CHP’ye Genel Başkan seçilince Ecevit’in giydiği model şapkayı giydi “ Ecevit’i kendisine örnek lider kabul ettim” demişti. Ahmet Necdet Sezer Ecevit’e anayasa kitapçığını fırlattığını unuttu, Sezer’e hep sahip çıktı.

2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği referandumuna hayır oyu kullandılar. O değişiklikte Cumhurbaşkanını halkın seçmesi kabul edildi. CHP Başkumandanını halkın seçmesine karşı çıktı. Referandumda “ evet ” ler kazandı. CHP 14 parti birleşerek çıkarttığı Cumhurbaşkanlığı yarışını kaybetti. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu. Şimdide CHP’nin eski alışkanlıkları depreşti, yine boykotlara başladı.

Cumhurbaşkanının Mecliste ettiği yemin merasimine katılmadı. 30 ağustos resepsiyonlarına katılmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında ona oy veren yüzde elli ikilik halkada karşı olduğunu göstermiş oldu.

Evvelce olduğu gibi zamanla sözlerinden cayıp tıpış tıpış Çankaya’nın yolunu tutacaklar mı? Zaman nelere gebe olacak göreceğiz.

CHP ne yaparsa unutulacağını düşünüyor. O öyle düşünse de halk unutmuyor. CHP’nin yaptıkları unutulmadıkça iktidar yüzüne hasretlik devam eder. 

Bu yazı toplam 1139 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR