ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

CHP’Yİ BİR İSTİFA KURTARMAZ

CHP’Yİ BİR İSTİFA KURTARMAZ

CHP'Yİ BİR İSTİFA KURTARMAZ

CHP Merkez lçe Kadın Kolları Başkanı Necla Eker Hanımefendi istifa etti.

CHP Merkez İlçe Başkanı ve ekibi köy ziyaretlerine çıkarlar. Bir öğle vakti yemek yenebilecek çayırlık bir alanda dururlar. Hava hafif yağışlıdır. Parti amblemlerinin üzerine oturarak karınlarını bir güzel doyururlar.

Merkez İlçe kadın Kolları Başkanı Hanımefendi çektiği fotoğrafı facebookta  yayınlar. Yayınlamasının sebebiyse "Biz hava şartları ne olursa olsun partimizi iktidara taşımak gayesiyle çalışıyoruz. Peynir, ekmek, zeytine talim ediyoruz. Bütün bunlara partimiz adına katlanıyoruz." düşüncesinden kaynaklanıyor. 

Parti ambleminin üzerinde oturarak yenen yemeğin facebookta yayınlanmasıyla diğer sitelerde de haber olarak yer aldı. Necla Hanım facebookta yayınlamasa kimsenin haberi olmayacaktı. Olmayacaktı ama partiyi temsil eden amblemin üzerine oturmanın inandıkları fikriyatı ayaklar altına aldıkları gerçeği gizli kalmış olacaktı. Partiyi temsil eden, partinin düşüncelerini ifade eden amblemi ayaklar altına alan teşkilat halka, iktidara geldiklerinde yapmak istediklerini nasıl ifade edebilirler?

Ben Cumhuriyet Halk Partili değilim, oyda vermem. Ama o parti ambleminin üzerine de oturmam. Oturanlarıda parti fikrine inanmış olanlara hakaret etmiş gözüyle bakarım. Kasıtlı yapılmış olmayabilir, o zamanda partiyi temsil etme düzeyine henüz ulaşamamışlar diye düşünebiliriz.

Türkiye'de 70 civarında kurulu parti olduğu söyleniyor. Her partiye göre diğerleri rakip. Bu rakip partilerden birisinin il, ilçe teşkilatı CHP amblemlerinin üzerine otursa CHP ne yapar? O teşkilatın Türkiye hudutları içerisinde yaşamasının sakıncalarını anlatır.Cumhuriyeti kuran partinin ambleminin üzerine oturmakla cumhuriyeti ortadan kaldırma hareketinin başladığını dünyaya duyururdu. Başta Kılıçdaroğlu kılıcını çekerdi.

CHP bir istifa ile olayı kapatmaya çalışıyor. Bir istifa olayı kapatmaya yetmez. O fotoğrafta yer alan bütün teşkilat görevlileri istifa etmelidir. Necla Hanımın gösterdiği erdemli hareketi bütün CHP camiasına karşı saygı gereği istifa etmeliler. 

İstifa etmezlerse ne olur? CHP amblemli bayrakların üzerine oturmanın hiçbir mahzuru olmadığını cemiyete ilan etmiş olurlar. Hepsi bu... 

Bu yazı toplam 1070 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR