ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Dededen Toruna

Dededen Toruna

Birkaç yıl evvel gazetemiz Sakarya’da ‘Dededen Toruna’ ismiyle röportajlar yayımlandı. Aynı mesleği dede, oğul, torun devam ettiriyor. Hayli ilgi gördü. Hatta ilk başta röportaj yaptıklarımız bile pek fazla mühimsememişti. Aynı röportajlar internet sitesinde de yayınladı. Röportaj sahipleri kendilerine gelen tebrik telefonlarını alınca mülakatın değerini anladılar. 
O gün için Sakarya Gazetesi ‘Dededen Toruna’ mülakatına katılma hakkı elde edememişti. Oğlum Mücahid’in oğlu olan torunum Kadir Bosna Hersek’te Uluslararası Saray Bosna Üniversitesinde İngilizce Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı bölümünde talebeydi. Geçtiğimiz dönem mezun oldu, müessesemiz bünyesinde mesleği üzerine olan tasarım çalışmalarını yürütüyor. Okulunu başarıyla tamamlayıp dede, baba mesleğini devam ettirme azminde olan torunum A. Kadir’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bana bu mutluluğu yaşattığı için teşekkür ediyorum. 
Bizim nesil düvenle harman sürüldüğü, esnafın eşek arabasıyla köy köy gezdiği, traktörün ilk çıktığı devirleri, elektrik köylere verilsin mi, verilmesin mi denen günleri, bu kadar baraja ne gerek var dendiğini, 18 metre genişliğindeki yollara lüzumsuz yatırım havaalanımı yapacaksınız diye yırtınanları gören, duyan bir nesiliz. 
Bugün teknolojinin geldiği noktayı görsekte, duysakta kendi öz çocuklarımızla, torunlarımızla teknoloji harikalarını kullandıklarını gördükçe mutlu olmanın gururunu yaşıyorum. 
Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanıyla Enerji Bakanı ilimize geldiler. Torunum Kadir edindiği bilgiler doğrultusunda müessesemizin yapacağı yatırımlarla Basın Masası programını ve bazı haberleri canlı verebileceğimize bizi ikna etti. Nitekim Bakanların AK Parti ziyareti, Osmaneli ve Gölpazarı programlarını ilk olarak Bilecik Haber internet sitesinden canlı vermeye muvaffak olduk. İleriki günlerde daha iyi başarılı günlere doğru gitmekte olduğumuzu gördüm. Torunum Kadir’e “Son yaptığımız yatırımlar senin isteğin üzerine oldu. Hedefin, amacın ne diye sordum.” Torunum Kadir “Dede siz gazete matbaa işlerine başlarken zamanın en ileri teknolojisi ofset tekniği ve bilgisayar sistemi ile işe başlamakla çok iyi iş başarmışsınız. İnternet teknolojisi çok hızlı gelişti ve devam ediyor. Ben Sakarya Gazetesi’nin eski sayılarına bakıyorum özel ilan hayli yüklü şimdi ilanlar internet sitesine kaydı. Ben tahsilimi görsel tasarımlar üzerine yaptım. İnternet reklamcılığı, logo, kamera çalışmaları, bilgisayar üzerinde yapılabilecek her türlü profesyonelce çalışmaları yapacağım. İlimizde bu işleri amatörce yapanlar var. Ama ben bizzat bunun tahsilini gördüm, şimdiye kadar yaptığımız yatırımlara ilave olarak devam ettirerek müşterilerimize en iyi hizmeti vermek istiyorum.” dedi. 
 Çalışmanın ve evlat, torun hizmetini görmek ne büyük mutluluk. 

Bu yazı toplam 1144 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR