ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

ERKEN SEÇİM ÜLKEYE EN BÜYÜK İYİLİK OLUR

ERKEN SEÇİM ÜLKEYE EN BÜYÜK İYİLİK OLUR

Türkiye ilk defa 1960 ihtilalinden sonra yapılan seçimlerle koalisyonla tanıştı. 1974 yılında CHP+MSP koalisyonu, ardından milliyetçi cephe adıyla sağ partilerinin kurduğu koalisyonları gördük. 1991 yılındaki seçimlerden sonra DHP+SHP koalisyonu sanırım dört yıl sürdü. En son DSP+MHP+ANAP koalisyonu 3,5 yıl sürdü.

Koalisyonlara giren partiler yapılan seçimlerde genelde kaybettiler. Şimdilerde DYP’nin, DSP’nin, Anavatan partilerinin adını duyan var mı? Milliyetçi Hareket Partisi’de girdiği koalisyondan sonra yapılan ilk seçimde meclis dışı kalmıştı.

Koalisyonlar ne koalisyon ortağı partilere ne de ülkeye istenilen faydayı sağlamıyor. Bazıları 7 Haziran seçim sonuçlarını “……….. Halk bütün partilere tek parti baskısıyla idare edilmek istemiyorum. Anlaşın koalisyonlarla idare edilmek istiyorum. Ak partisiz koalisyon istiyorum >> diye yorumlayanlar var.

Ben bu yorumlara katılmıyorum. 7 Haziran seçim sonuçlarıyla halk Ak parti  iktidarına bir ders vermek istedi: Ders vermeniz biraz dozu kaçtı. Paralel yapıya ‘’Ne istediniz de vermedik’’ diyen Ak Parti’ye millet “Ne istedilerse verdiniz, şimdi ihanetle suçluyorsunuz. 11 yıl uzun bir zaman nasıl bunca yıl fark etmediniz? Bu gaflet ülkeye çok pahalıya mal oldu. Esasında biz bunu çok önce çok önce farkettik ama bizim sesimize kulak vermediniz. Çözüm sürecinde devlet ciddiyetinden taviz verilerek sürdürüldü daha fazlasına tahammülümüz yok’’ dedi.

Bu iki konu halkın AK Parti’ye vermek istediği dersin en mühimleri . Daha başka ufak tefek anlatmak istediklerimde var tabii.

Halk istediği mesajı verdi, AK Parti’de gerekli dersi aldı kanaatindeyim. Koalisyon hükümetiyle ne Türkiye idare edilir ne de etrafımız ateş çemberine dönüştüren dış politikamız başarıya ulaşır. Bir an önce erken seçime gitmek ülkeye yapılacak en büyük iyilik olur. Vaziyette oraya doğru gidiyor görünürde.

Bu yazı toplam 1370 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR