MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

"GELİN BİZİM, DAMAT BİZİM, KİMSE KAYNANALIK YAPMASIN"

"GELİN BİZİM, DAMAT BİZİM, KİMSE KAYNANALIK YAPMASIN"

Ak Parti İl Başkanlığı kongresini yaptı ve partililer Ramazan Kurtulmuş’a “Durmak yok yola devam” dedi. Av. Ömer Türken ile Ramazan Kurtulmuş’un yarıştığı İl Başkanlığı seçiminde Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın Av. Ömer Türken’in lehine çalıştığı, bazı delegelere telefon açarak oylarını istediği, bazı kişilerin Av. Ömer Türken’in listesinde yer alması için ricada bulunduğu partililerce ifade ediliyor.
Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz baştan tarafsız olmasına rağmen aynı anlayışı diğer seçilmişlerden göremeyince Ramazan Kurtulmuş’un kazanmasını istediği partililerce biliniyor.
Kongre esnasında Selim Yağcı bu destekleri dedikodu olarak nitelendirerek partililere hitaben “Oğlan bizim kız bizim, size ne” dedi. Ancak Bakan Hayati Yazıcı Yağcı’nın “Oğlan bizim kız bizim size ne” cümlesinden “size ne” kısmını kaldırdı ve çok düşündürücü bir ekleme yaptı. Bakan “Oğlan bizim kız bizim, kimse kaynanalık yapmasın” dedi.
Bakan Yazıcı “Kimse kaynanalık yapmasın” diye kime söylemiş olabilir. Herhalde partililere, delegelere söylemiş olamaz. Adaylar zaten gelin güveyi” O zaman kaynanalar kim?... Tarafları destekleyenler mi oluyor?
Ak Parti 7 yaşına girerken İl Başkanlığı kongresi ile particiliği öğrenmeye başladığının ilk emarelerini gösterdi. Daha önce İl Başkanlığı kongreleri, ya atamayla, ya da tek adayla belirleniyordu. Delegenin ne düşündüğü veya hangi tavır içersinde olduğu delegenin görüşü sorulmadığı gibi, gerekte görülmüyordu. Bundan önceki il başkanlığı kongresinde 600 delegeden 200 delege oy kullandı. “Taş tek domino garanti” espirisi de partililer arasında oldukça yaygınlaştı.
Bilecik İl Başkanlığı kongresine 2 listenin çıkması Bilecik Ak Parti için büyük bir gelişme. Delegenin fikri de soruldu, kıymet verildi. Salon hınca hınç doluydu ve siyasi yarış, ahlaki çerçevede yapıldı. Ak Parti particiliği öğrenmeye başlarken, tecrübe eksiklikleri de ortadaydı.
Mevcut bir il yönetimi var ve tekrar aday. Av. Ömer Türken’in listesi ise mevcut yönetimi devirmek için. 631 delege var. 214 Ramazan Kurtulmuş 186 Av. Ömer Türken oy aldı. 3’de boş var.. Delege sayısından kullanılan oy sayısını çıkartalım gelmeyenlerin sayısı 228. Yani katılmayanlar bir araya gelip bir liste çıkarsa kazanacak. Av. Ömer Türken ve listesindekiler mevcut yönetimi devirmek için bir araya geldiyse o zaman delegelere tek tek gidip gerekirse bulunduğu yerden getirip, en az 15 kişiye oy kullandırılsaydı sonuç daha farklı olurdu. Boşuna delegeye kıymet demiyoruz.
Yine de iyi çalışılmış organize bir iş. Ancak İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş tekrar aday olmaya niyetli olmasına rağmen bu organizeyi fark etmemiş diyebiliriz. Karşı liste il merkezde ve ilçelerde önemli çalışmalar yapmış. Bozüyük’ten bile oy almış. Hatta yarı yarıya diyebiliriz. Sanırım milletvekilini derin derin düşündürmüştür. Ramazan Kurtulmuş bu çalışmaları çok da dikkati nazara almamış!..
Bir de seçimde kazanandan yana olanlar var. Salonda çok sayıda delege, listeleri destekleyenlerle pek bir araya gelmek, tarafını belli etmek istemedi. Neticede kazananın yanında olmak isteyenler oldu. Bazıları ise Av. Ömer Türken’i destekledi kazanamayınca tarafsız duruş sergilemeye çalıştı.
Bütün bu gelişmeler güzel bir anı ve tecrübe oldu. Neticede tecrübe sahipleri tecrübenin ne olduğunu iyi bilir!..

Bu yazı toplam 1149 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR