ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

HANGİSİNİN DEDİĞİ DOĞRU

HANGİSİNİN DEDİĞİ DOĞRU

Cumhuriyet Halk Partisi, arkasına takılıp gittiği BDP'den ayrıldı ve yeminini etti.

Öcalan hapisten BDP'ye "yemin edin" talimatı verdi, onlarda "tamam" demişti. Ne oldu bilmiyoruz yine çark ettiler. Etmeseydiler CHP'yi "BDP'nin arkasına takıldılar onlar ne yaparsa CHP2de onu yapıyor" dedirteceklerdi. Son manevraları ile CHP'yi zor anlar yaşamaktan kurtardılar.

CHP yemin etmeme kararını ne kadar kolaylıkla verdiyse de, bir o kadar da işin içinden zor sıyrıldı. Siz bakmayın öyle yükseklerden atıp tuttuklarına, yayınlanan mutabakat metnine. Suç işleyen çocuğu babasının elinden kurtarmak için bile o kadarcık mazeret sayılır dökülür. 11 Milyon oy alan partiyede seçmenin önünde mahcubiyetten kurtarmak için o kadarcık koz verilsin.

Ne diyordu Kılıçdaroğlu "Hapisteki 2 milletvekilimizi mecliste görmedikçe yemin etmeyeceğiz" o iki vekil mecliste mi?

CHP zaten yemin etmeme kararını MYK'da almakla hata yaptı. Yeminini kim edecek yeni seçilen milletvekilleri, yemin etmeme kararınıda meclis grubu vermeliydi. Böylece seçilen milletvekillerinin vekillik yapma görevini MYK mani olmuş oldu. Bir nevi milletin seçtiği vekilleri MYK emri altına almış oldu.

CHP hapisteki iki milletvekilini kurtarmak için aldığı yemin etmeme kararıyla geride kalan 133 milletvekilinide milletin vekilliğini yapmaması için ambargo koydurmuş oldu.

CHP Mersin milletvekili İsa Gök " diz çöktüreceğiz" demişti

Başbakan Erdoğan "Tükürdüklerini yalayacaklar, düştükleri yerden kalkacaklar" demişti.

Hangisinin dediği oldu.

Gazetenizin bir manşet haberinde birde ben 15 gün evvel buradan, Vezirhan ve Gülümbe köylerinde bazı vatandaşlarımızın bahçelerini İl İdare Kurulu kararıyla bir şirkete kiralandığını dile getirmiştim. Ne manşet haberimize nede benim yazım üzerine ilgililerden tık yok. Ama canı yanan bahçe sahipleri gönderdikleri yazılarla gerçekleri dile getiriyorlar. İşte son gelen bahçe sahibinin şikayeti.

DUBLE YOLLARIN PERDE ARKASI

“Yapılan hizmet her türlü taktirin üzerindedir, duble yollar ülkemize güzellikler getirmiştir ama perde gerisindeki aktörler bu güzel hizmetlere gölge düşürmek için elinden geleni ardına koymamış yolların geçtiği yerlerdeki çiftçinin, köylünün tarla, bağ ve bahçeleri sorumsuzca davrandıklarını, üst kademelere duyurmak için çabalayanlar bu sorumsuzlukların bir örneğinin Vezirhan çıkışındaki Gülümbe bahçeleri üzerinde oynanan oyunların olduğu duyurmaya ilgililerin dikkatini çekmeye çalışmaktadırlar. Şöyle ki; Çevrede pek çok boş yer olmasına rağmen, karayollarına mıcır üreterek satmak maksadıyla ihaleyi kazanan Kolin Şirketi Gülümbe bahçeleri olarak bilinen bölgeyi planet ve şantiye sahası olarak seçmiş, köylü ile görüşmüş, köylü bahçelerini gözden çıkartamadığı için bahçelerini Kolin Şirketine vermemiştir. Karayolları Bölge Müdürlüğü devreye sokularak kamu yararı varmış gibi gösterilerek İl İdare kurulundan kiralama kararı çıkartılmış ve bahçelerin planet ve şantiye sahası olarak kullanılmak üzere 2 yıllığına kiralanmasına onay verilmiştir. Birinci sınıf tarım arazisi olan ve adı üstünde Gülümbe bahçeleri olarak bilinen yerler perişan edilmiş meyva ağaçları kesilmiş kavak ağaçları susuzluktan kurumuş, bitkisel toprakları yok edilmiş meyve ağaçları kesilmiş, kavak ağaçları susuzluktan kurumuş, bitkisel toprakları yok edilmiş, bazı bahçeler 5-6 metre oyularak yüzlerce kamyon mıcır çıkartılmış ve karayollarına satılmıştır. Çukurlara çöp doldurulmuş, bahçeler çöplük haline getirilmiştir. İki yıllığına kiralanmış olan bahçeler üç yıl geçmiş olmasına rağmen sahiplerine teslim edilmemiş, bahçelerin kiralama bedelleri ödenmemiş, meyve ağaçlarının bedelleri ödenmemiştir. Köylüler bundan sonrasını merak etmektedirler. Bahçelerin sınırları kaybolmuş, bitkisel topraklar kaybolmuş, ağaçları kesilmiş köylü bahçesinin yerini bulamıyor. Köylüyü perişan eden bu zihniyet mutlaka bunun hesabını vermelidir, birileri bunlardan Gülümbe bahçelerinin hesabını, duble yolun geçtiği yerlerdeki bağ, bahçe ve tarlaların sahiplerinin mağduriyetinin hesabını sormalıdır.

Bir müddet için yazılarıma ara veriyorum. İyi günler ve hayırlı ramazanlar dileğiyle...

TAŞI GEDİĞİNE

-CHP yemin etti. Herhalde bir daha kriz çıkartmayacağız diyedir.

- CHP'li Edirne Belediye başkanı Hamdi Sedefçi üç defa arka arkaya seçim kazanan Başbakan Erdoğan'a altın kemer takmış. Haksızlık etme başkan sahip olduğun partinin genel başkanına da altın kemer takmalısın. O da üçten fazla seçim kaybeden partinin Genel Başkanı.

Bu yazı toplam 1167 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR