MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

HASTANE NEREYE KURULACAK!

HASTANE NEREYE KURULACAK!

Mücahid ERDAL

“Hastane nereye kurulacak!..” başlıklı bu yazıyı bayramdan önce kaleme aldım ve yayınlanacağı esnada Hastanenin Pelitözü'ne gölet yakınlarında bir yere modern bir hastane kurulacağı yönünde aldığım bilgi sebebiyle yayınlanmayan yazı şöyleydi:

“Bilecikliler, Bilecik Devlet Hastanesi'nin il dışına yaptığı sevklerden bıktı. Hastalar bazı hastane personelinin kendilerine kötü muamele yapıldığından şikayetçi. Acildeki şikayetler ise diz boyu...

Durumu biraz iyi olan Bilecikliler soluğu Eskişehir, Sakarya, Bursa Özel Hastanelerinde alıyor. Bu hastanelere gidin Bilecikli tanıdığınız birkaç kişiyi görürsünüz...

İmkanı olmayanlar. sıra almak için çaba sarfetmeye, hastanede azarlanmaya, tedavisi için on kere hastaneye mekik dokumaya devam...

Seçimlerden önce Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'un Bilecik'e 200 yataklı modern bir hastane kurulacağı sözü Bilecik'te sevinçle karşılandı. Ancak seçimin üzerinden geçen zaman dilimi içersinde henüz hastanenin yeri bile tespit edilemedi.

Siyasi iradenin Devlet Hastanesinin bulunduğu yere lojmanların, polikliniklerin olduğu alanları da kapsayacak bir şekilde kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde bir hastane yapılması kanaatinde olduğu gelen bilgiler arasında.

Anne rahatsızlanan çocuğunu kucağına alıp gidebileceği, bir hastanın dolmuşla, taksi tutarak değil de yürüyerek yakın mesafelerde olması tercih ediliyor. Büyük şehirlerdeki özel hastaneler bile şehir içinde. Mevcut Devlet Hastanesinin konumu çok iyi olmakla beraber 200 yataklı hastanenin yapılabileceği çok rahat bir alan. Ama yine de başka bir alan aranıyorsa stadın olduğu yere yapılabilir.

Bilecik Belediyesi'nin 11 dev projesi kapsamında stadyumu istasyon, yüzme havuzu mevkiinde bir alana yapacak. Belediye çok daha modern yapacağı stadyumu taşısın, mevcut stadyumun olduğu yere de 200 yataklı modern hastane yapılabilir.

İlimizde henüz özel hastane yok ama çevre illerdeki özel hastanelere azımsanmayacak kadar giden var. Devlet Hastanesi maalesef işleyişi ve personeli ile hala resmi kurum anlayışından kurtulamadı. Hükümetin sağlık alanında yaptığı rahatlatıcı tedbirlere ilimiz sağlık kuruluşları bir türlü intibak edemedi.

Bunun üzerine muhabirimize yapılması planlanan 200 yataklı Devlet Hastanesinin yer tespiti ile ilgili İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ali Fidan'dan bilgi almasını ve haber yapmasını söyledim. Dr. Fidan muhabirimize merkezde yeterli alanda yer olmadığını, bir çok yer üzerinde durduklarını, hukuken orman arazilerinden istifade edebileceklerini, bu kapsamda belediye ve orman bölge müdürlüğü görüşü alınarak en uygun yerin temin edileceğini söylüyor.

Açıklamanın devamında ise hastanenin 1-2 yıl içersinde bitirileceğini de sözlerine ekliyor. Seçimlerin üzerinden yaklaşık 3 ay geçti Sn. Fidan henüz yer tespitini yapamadı. Bu gidişle yer tespiti 1-2 yılda yapılacağa benziyor. Yer tesbiti çabuk yapılırsa, hastanenin faaliyete çabuk geçeceğine inanıyorum. Çünkü Ankara eski Ankara değil, kararı verdimi işini hızlı yapıyor. Taşra teşkilatlara merkeze ayak uydurmakta zorlanıyor. hatta uyduramıyor bile diyebiliriz.”

Pelitözü'nün Bilecik Belediyesi'ne bağlanmasına yönelik bayramdan sonraki pazar günü yapılan referandum sonucunda “HAYIR” çıkması hastanenin yer konusunu tekrar gündeme getirdi. Bakalım hastanenin nereye kurulacağı ne zaman belli olacak!..

 

Bu yazı toplam 1378 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR