HALİL TÜRKER ÇOBAN

HALİL TÜRKER ÇOBAN

İÇİMDEKİ MUHALEFET SEVGİSİ

İÇİMDEKİ MUHALEFET SEVGİSİ

Sözlükte "muhalefet" ne demek?

Bir tutuma, bir görüşe, bir eyleme karşı olma durumu, aykırılık; karşı çıkma alışkanlığında olan, aykırı. Karşı görüşte, tutumda olan kimseler topluluğu. Demokraside iktidarın dışında olan parti ya da partiler.

Ama bence muhalefet bir yaşam biçimi, hayatın ta kendisi. 

Hayata dair hemen hemen her şeyi eleştirmek, sorgulamak, farklı açıdan bakmak, hatta gerektiğinde tam tersinden bakmaktır muhalefet...

Muhalefet etmek güzeldir, keyiflidir. Sana ters gelene karşı durmak, hataları ortaya çıkarmak, sorumluluklarını yerine getirmeyenlere hatırlatmaktır. Bazen muhalefete muhalif olmaktır, bazen iktidara muhalefet.

Bilecik'in yolları asfalt kaplanır. Beğenir tebrik edersin. Ama yerel seçimlere yakın bir zamanda yapılmasını manidar bulursan güzeldir muhalefet.

Muhalefet; düzene isyandır, baş kaldırmak, kabullenmemek, sorgulamak, soruşturmaktır.

Bence en güzeli de her şeye muhalefettir. 

İktidar partisinin mensubu olabilirsin ama eleştirirsen, yanlışlara muhalefet edersen düzeltebilirsin. Her icraata muhalefet edebilirsin.

Güzel bir Kültür ve Kongre Merkezi yapmıştır, takdir edersin. Program yapar, 500 kişilik davetiye dağıtır, 7 kişi katılır, eleştirirsin. Eleştirirsen düzelir, eleştirmezsen böyle gelmiş, böyle gider. 

Muhalefet deyince Bilecik muhalefetine değinmeden edemeyeceğim. Bilecik'te öyle biri var ki, tek başına dev muhalefet. CHP'li Belediye Meclis Üyesi Raşit Sünnetçi. Soru soran da Sünnetçi, eleştiren de...

Neredeyse 1 yıldır Belediye Meclis toplantılarını takip ediyorum. Ondan başka muhalefet yok sanki. 

Olsun, tek başına olsa da eleştiren, sorgulayan, gerektiğinde isyan eden birileri var ya, o da yeter. İyi ki varsın Raşit abi. 

Bu köşeyi biraz kısa tuttum ama, köşe yazılarının uzunluğuna da muhalefetiz gerektiğinde. Kısa yazdım diye muhalefet eden olursa da yüreğine sağlık, muhalif olsun yeter ki.

İçinizdeki muhalefete gem vurmayın. Sağlıcakla kalın...

 

Bu yazı toplam 594 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HALİL TÜRKER ÇOBAN Arşivi
SON YAZILAR