HALİL TÜRKER ÇOBAN

HALİL TÜRKER ÇOBAN

ÜLKÜ İLE ÇARPAN YÜREKLERE

ÜLKÜ İLE ÇARPAN YÜREKLERE

Her köşe yazarı köşesine bir isim takarmış. Adet yerini bulsun öyleyse..

Biz de bir isim koyalım ama bu isim sadece bana ait değil, ülküyle çarpan yüreklerin de olsun. Köşenin adı da "Kızılelma" olsun. Umarım beğenirsiniz.

Köşemize isim bulduktan sonra birkaç satır da karalamadan olmaz tabi. Kızılelma'yı bilen var, bilmeyen var.

Önce elmadan başlamak lazım. Bu öyle bir meyve ki, gün gelir Adem ile Havva'nın arasına girer, cennetten kovulmalarına sebep olur.

Sadece yaratılışta değil birçok kez "elma" ilham olmuştur. Hikayelerin sonuna bağlaç olmuştur, gökten üç elma düşer. Masallara konu olmuştur, Herakles'e, “dünyanın ucunda, güneşin battığı yerde, Atlas'ın gök kubbeyi taşıdığı yerde bulunan bir bahçedeki ağaçtan elma alıp gelme görevi” verilmiştir. En çok bilinen masallarda da elma söz konusudur. Pamukprenses ve yedicüceler masalında Cadı, prensesi elma ile zehirler.

Bir de Türklerin elması var. Ama bizimkinin adı "Kızılelma"

Kızılelma'yı biz büyüklerimizden; "Üzerinde düşünüldükçe uzaklaşan ancak uzaklaştığı oranda cazibesi artan ülküler veya düşler" olarak öğrendik. Kızıl elma ne başı, ne de sonu belli olan bir hedeftir.

Fatih için İstanbul, Kızılelma iken, İstanbul'un fethinin ardından Kızılelma, Roma olmuştur.  Ya da Söğüt'te tohumu atılan Osmanlı'nın ilk Kızılelma'sı Bursa olmuştur. Ömer Seyfeddin hikayelerinden birinde; "Ne Hind, ne Sind, ne Çin, ne Maçin, ne Viyana, ne de Roma’dır. Kızılelma, padişahın gitmek istediği Hakk’ın onu göndereceği yerdir!.." diyerek anlatmıştır Kızılelma'yı.

Türkçü, Turancı, idealist dava adamı Ziya Gökalp için de "Dilde, fikirde, işte birlik" Kızılelma'yı anlatır. Mustafa Yıldızdoğan'ın da şarkısıdır aynı zamanda...

"Aşkınla yanarım yanarım sönmem. Dünyayı verseler bu aşktan dönmem.. Seni görmek için yaşamışım ben. Ben seni görmeden ölmem ölmem...Kızıl elmam"

Peki Kızılelma bugün nedir, neresidir?

Türk İslam ülkücüleri için Kızılelma Milliyetçi Türkiye iken, bir sonraki hedef Büyük Turan Devletidir. Ama bunlar sadece büyük ülkünün kısa geçişleridir. Türk-İslam Ülkücüleri için asıl Kızılelma; Nizam-ı Alem İlay'ı Kelimetullah'tır. Yani aleme nizam verme bayraktarlığıdır, Allah'ın yüce adını dünyaya yaymaktır hedef.

Unutmadan.. Nizam-ı Alem hedefine ulaşmak hiç de kolay değil. Dünyaya nizam verecek idealistler öncelikle kendilerinden başlamalılar.

Bu kutlu hedefe, KIZILELMA'ya ulaşabilmek dileğiyle. Allah (cc) yüce Türk milletini korusun ve yüceltsin. Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 616 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HALİL TÜRKER ÇOBAN Arşivi
SON YAZILAR